Nintendo najavio Mario Kart Tour aplikaciju

Nintendo je najavio da još jedna od njegovih popularnih igara dolazi na pametne telefone, a ovoga puta se radi o video igri Mario Kart, koja će se pojaviti u obliku aplikacije Mario Kart Tour. Aplikacija je najavljena za sledeću finansijsku godinu, što znači da bi korisnicima mogla da postane dostupna u vremenskom rasponu od aprila 2018. do aprila 2019. godine.

PCPress.rs Image

Kompanija nije ponudila više detalja o novoj aplikaciji, te je za sada samo poznato da će se pojaviti, što je značajno, budući da je Mario Kart jedna od najvećih Nintendo franšiza. Kompanija je 30. januara objavila da je do tog trenutka prodato 14,86 miliona Switch konzola, oko sedam miliona kopija igre Mario Kart 8 Deluxe, te taj podatak ide u prilog tvrdnjama o popularnosti serije Mario.

Prema izvorima koji su upućeni u temu, kompanija planira da još popularnih naslova dovede na pametne telefone, a do sada su objavljene aplikacije Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp, te društvena platforma Miitomo, a korisnici željno iščekuju mobilnu verziju igre Legend of Zelda, koja je najavljena još prošle godine.

Pročitajte i:  Nintendo otvara drugu radnju u SAD-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari: