BIZIT plus

Nintendo Switch – i zvanično najbolje prodavana Nintendo konzola ikada

Dok je prodaja Sony-jeve konzole PS5 opala zbog nestašice delova, Nintendo je uspeo da ostvari jak kvartal sa Switch-om. Nintendo je prodao 10,67 miliona konzola u trećem kvartalu, što je nadmašilo 3,9 miliona PS5 konzola koje je prodao Sony.

Nintendo Switch – i zvanično najbolje prodavana Nintendo konzola ikada

Prodaja Switch konzole za 8% niža u odnosu na prošlu godinu

Ovakav uspeh povećava ukupnu prodaju Switch-a na 103,54 miliona od kada je lansiran 2017. godine, što mu omogućava da nadmaši doživotnu prodaju Wii-ja od 101,63 miliona. Međutim, prodaja Switch-a je i dalje pala za 8% u odnosu na prošlu godinu. Nintendo veruje da će prodati 23 miliona jedinica, što je manje u odnosu na 24 miliona koliko se predviđalo u prošlom kvartalu. Tokom prvih devet meseci, njegova prodaja je 6% niža u odnosu na prošlu godinu za 11,52 milijarde dolara.

Što se tiče softvera, Nintendo je rekao da je zabeležio najveću tromesečnu prodaju od lansiranja Switch-a. Pokémon remasteri Brilliant Diamond i Shining Pearl prednjače u prodaji Nintendo igara sa ukupno 13,97 miliona primeraka u poslednjih devet meseci. Mario Kart 8 Deluxe prodat je u 7,96 miliona, Mario Party Superstars u 5,43 miliona, a Animal Crossing: New Horizons u 4,99 miliona primeraka.

Pročitajte i:  Nintendo Switch 2 neće stići pre 2025. godine

Metroid Dread, predstavljen tek prošle godine, imao je 2,74 miliona primeraka od kada je pušten u prodaju. Nintendo takođe ima nekoliko novih naslova koji će se računati za sledeći kvartal, uključujući Pokémon Legends Arceus koji je stigao 28. januara. Nintendo takođe planira da lansira Kirby and the Forgotten Land 25. marta.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: