Nintendo Switch Lite – manji i jeftiniji Switch

Nintendo je najavio novi Swith (Nintendo Switch Lite), koji je dizajniran kao jeftinija alternativa svojoj popularnoj konzoli. Prodavaće se po ceni od 199 dolara, što je za 100 dolara manje od originalnog Switch-a.

PCPress.rs Image

Za tu cenu dobija se konzola koja je isključivo pravljena za držanje u ruci, a ograničenje je i što ne može da se poveže sa TV-om. Takvo raslojavanje je napravljeno kako bi Nintendo mogao da obe konzole drži na tržištu istovremeno, a da ne budu međusobna konkurencija.

Istovremeno, kompanija je napravila i dosta unapređenja na novoj konzoli. Ona je znatno lakša od originala (što se oslikava i u samom imenu), a kontroleri su postali neodvojivi deo konzole. Takođe, Lite verzija je dobila pravi D-Pad koji je zamenio manje precizne direkcione tastere na originalu.

Nintendo je na novoj konzoli popravio i trajanje baterije, mada nisu objavljeni nikakvi drugi detalji o tome. Najverovatnije se radi o tome da su upotrebili efikasnije čipove koji troše manje energije za rad. Novi uređaj poseduje ekran osetljiv na dodir dijagonale 5,5 inča, što je nešto manje od originala (6,2 inča).

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Sa softverske strane, Switch i Switch Lite su suštinski identični, a Nintendo tvrdi da i po performansama korisnici neće moći da primete razlike. Takođe, dodaci namenjeni za Switch, kao što su Joy-Con kontroleri, Switch Pro kontroleri ili Poké Ball Plus moći će da se koriste i na Lite verziji. „Olakšana“ verzija poseduje i Wi-Fi, Bluetooth i NFC, a ima ugrađene i žiroskopske kontrole.

Početak prodaje Nintendo Switch Lite konzole zakazan je za 20. septembar.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,