BIZIT plus

Nokia: C3, C6 i E5 za veću produktivnost i dostupnije socijalne mreže

Espoo, Finska – Kompanija Nokia predstavlja tri nova modela mobilnih telefona: Nokia C3, Nokia C6 i Nokia E5 osmišljeni su da olakšaju korišćenje i dostupnost socijalnih mreža što širem krugu korisnika, uz pristupačne cene. Novi telefoni opremljeni su punom QWERTY tastaturom i omogućavaju pristup nizu različitih e-mail naloga, IM zajednica i društvenih mreža.

Nokia_C3 „Linija telefona specijalizovanih za poruke i društvene mreže pokazala se veoma uspešnom", kazao Je Anssi Vanjoki, šef za tržišta u kompaniji Nokia. "Usluge koje omogućuju olakšan pristup poslovnim i privatnim mail nalozima su zaista popularne na našim smart telefonima sa QWERTY tastaturom, kao što su Nokia E71 i Nokia E63. Korisnici žele najbolje isksutvo kada su razmena poruka i socijalne mreže u pitanju i na pristupačnim uređajima, bilo da je u pitanju slanje tekstualnih poruka, e-mail ili direktna poruka sa njihovog Twitter naloga. Modeli Nokia C3, Nokia C6 i Nokia E5 su nastali uravo da bi zadovoljili ove potrebe."

Nokia C3 donosi punu QWERTY tastaturu za Series 40, najpopularniju platformu za mobilne telefone u svetu, i prvi je koji omogućava pristup društvenim mrežama direktno sa početnog ekrana. Korisnici mogu da vide, komentarišu, ažuriraju svoj status, pa čak razmenjuju slike i video snimke omiljenim društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter.

Pročitajte i:  Instagram: Sada možete da ispravljate greške u porukama

Po ceni od 90* eura, bez taksi i poreza, Nokia C3 je opremljena Ovi Mail i Ovi Chat aplikacijama, što znači da po prvi put korisnici mogu podesiti e-mail i chat nalog direktno iz aparata, bez potrebe za računarom. Ostale značajne karakteristike su Wi-Fi povezivanje, kamera rezolucije 2 megapiksela, bogate boje na ekranu dijagonale 2,4 inča i podrška za memorijsku karticu kapaciteta do 8 GB. Nokia C3 se očekuje u drugom kvartalu 2010 u nizu boja, uključujući i zlatno belu, škriljac sivu i toplu ružičastu boju.

Nokia_C6Nokia C6 je smart telefon zasnovan na Simbian platformi koji kombinuje prednosti 3,2 inčnog ekrana osetljivog na dodir sa punom slide out tastaturom. Veliki ekran omogućava pregledno korišćenja interneta, kao i pristup Facebook aplikaciji direktno sa početnog ekrana. Pun paket, koji uključuje e-mail i opcije za socijalne mreže idealan je za ljude koji žele da ostanu u kontaktu i to dok su u pokretu.

Očekuje se da će ovaj model biti dostupan u drugom kvartalu 2010 godine po ceni od 220* eura, Nokia C6 nudi impresivan set funkcija, uključujući kameru visokog kvaliteta od pet megapiksela sa autofokusom i blicem, i Ovi Mape sa besplatnom navigacijom za vozače i pešake. Pored toga, hiljade aplikacija – od igara do vesti i web servisa – dostupni su preko servisa Ovi Store.

Pročitajte i:  Deepfake reklame zbunjuju korisnike na društvenim mrežama

Nokia_E5Ovaj trio upotpunjuje najnoviji član E serije kompanije Nokia, Nokia E5. Dizajniran za one koji žele da budu produktivni i u profesionalnom i ličnom životu, Nokia E5 na Simbian platformi sledi uspešne modele uređaja kao što su Nokia E72 i Nokia E63. Model Nokia E5 kombinuje visokokvalitetne poslovne funkcije sa svim kapacitetima za socijalno umrežavanje i zabavu koje, uvek zauzeti profesionalac, očekuje od smart telefona.

Nokia E5 je savršena za korisnike sa mnogo obaveza koje lako mogu obavljati produktivnim aplikacijama dostupnim preko servisa Ovi Store. Uz direktan pristup na više od 90 procenata tipova korporativne e-pošte na svetu, kroz Mail for Exchange i IBM Lotus Notes Traveler programe, lako je biti u kontaktu sa bilo gde da se nalazite.

Očekivana cena modela Nokia E5 is 180* eura, bez taksi i poreza, a njegova prodaja se očekuje u trećem kvartalu 2010. godine

*Očekivane maloprodajne cene, bez taksi i pripadajućih poreza

Nokia, Grayling

 

 


PC Press dodatak:

Nokia C3 priručnik

Pročitajte i:  Threads API dolazi u junu 

Nokia C6 priručnik

Nokia E5 priručnik

PDF datoteke se otvaraju u novom prozoru browser-a


Facebook komentari: