Nokia potpisala eksluzivan 5G ugovor sa Taiwan Mobile operaterom

Nokia je dobila eksluzivan ugovor sa Taiwan Mobile operaterom za postavljanje 5G mreže. Ovaj, drugi po veličini mobilni operater u državi, planira da u naredne tri godine pređe sa zavisne na nezavisnu 5G mrežu. Takođe, Taiwan Mobile će koristiti i Nokia cloud i bezbednosni softver.

PCPress.rs Image

5G za Tajvan

Ove dve kompanije već imaju odličnu dugogodišnju saradnju. Nokia je ovom provajderu već obezbedila 2G, 3G i 4G mobilne mreže, pa je pomenuti ugovor bio očekivan razvoj događaja. Pre potpisivanja ugovora, Nokia je već napravila nekoliko testnih okruženja za ovog operatera, kao što je recimo demontracija 5G mreže proširenog dometa na Xinzhuang bejzbol stadionu u New Taipei City-ju.

Pored Taiwan Mobile operatera, Nokia je uspela da preuzme „deo kolača“ od Ericsson-a i kod još jedne mobilne mreže – Chunghwa Telecom-a. Ericsson će i dalje bidi zadužen za 5G core opremu, kao i za radio opremu za 3.5 GHz i 28 GHz mrežne opsege, dok će Nokia biti zadužena za raspoređivanje opreme u centralnom i južnom Tajvanu. Inače, ovo nije čudna saradnja, jer se kombinaciju Ericsoon i Nokia opreme često koriste operateri u azijsko-pacifičkom regionu.

Pročitajte i:  TSMC će više naplaćivati čipove koji se proizvode van Tajvana

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,