Nokia priprema telefon sa pet objektiva

Nokia je pre šest godina tržište pametnih telefona iznenadila modelom koji je imao kameru od 41 MP – Nokia 808 PureView, a kompanija koja stoji iza ovog brenda – HMD Global, navodno, priprema model koji će imati kameru sa pet objektiva.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o kameri koja će, navodno, imati pet sočiva, što pomalo podseća na Nokia OZO kameru – koja ima osam sočiva, samo što su ovde u pitanju komponente koje mogu da se ugrade u pametni telefon. Informacija je došla od izvora iz kompanije Foxconn, te se smatra relevantnom, budući da HMD sarađuje sa ovom kompanijom kada su novi Nokia modeli u pitanju.

Prema pomenutim izvorima, HMD je već pripremio model koji ima kameru sa pet objektiva, te je spreman za testiranje. Ako sve bude prošlo po planu, korisnici bi ovaj model mogli da očekuju krajem 2018. godine, a kamera ima kružni oblik, sa sedam useka u sredini, te će u pet takvih useka biti smeštena sočiva, a u preostala dva LED blic.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Još uvek nema informacija o kojem se tipu sočiva radi, te koja će tačno biti njihova funkcija, ali se pretpostavlja da se radi o prilično moćnoj kameri, kakva do sada nije viđena u sklopu pametnih telefona. Stručnjaci napominju da se još uvek radi samo o glasinama, te čekaju zvanično saopštenje od kompanije.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari: