Nova Netflix funkcija za uklanjanje nepoželjnih sadržaja

Netflix korisnike je nedavno obradovala nova funkcija, a u pitanju je “Remove from row” – opcija koja nepoželjne sadržaje uklanja iz “Continue Watching” sekcije. Tako je pretplatnicima pružena mogućnost da se oslobode onih programa koje su počeli da gledaju greškom, ili, pak, namerno, ali im se nisu dopali. Nepoželjne serije, te filmovi, su sve do sada dugo ostajali među “Continue Watching” ponudama, što se sada menja zahvaljujući novoj opciji.

PCPress.rs Image

Jedana od prednosti Netflix-a jeste i bogata ponuda, a što je broj sadržaja veći to je veća i šansa da se odabere nešto što nije po ukusu korisnika. Problem je bio što gledaoci nisu mogli da se oslobode onoga što ne žele dalje da gledaju, pa su takvi sadržaji ostajali na spisku i nakon što bi korisnika izabrao „palac na dole“ kao negativnu ocenu, a u nadi da će ga servis nakon toga osloboditi onoga što ne želi dalje da gleda. Istina je da bi programi vremenom nestajali, a sa pojavom novih sadržaja, ali je proces trajao previše dugo. Postupak je sada pojednostavljen, pa korisnici mogu da kliknu na naslov onoga što ne žele dalje da prate, i potom izaberu “Remove from row”.

Pročitajte i:  Netflix obustavlja reklame u Vijetnamu

Nova opcija je dostupna već neko vreme, ali je pažnju privukla tek u junu, budući da je postala dostupna i iOS korisnicima. Iz kompanije kažu da je ipak moguće da funkcija nije stigla do svih korisnika, a takvim korisnicima se preporučuje “sakrivanje naslova” kao mera oslobađanja od suvišnih sadržaja.

Izvor: Deadline

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,