BIZIT plus

Olympus objavio aplikaciju koja fotoaparat pretvara u web kameru

Iako Olympus zvanično napušta biznis sa kamerama, i dalje korisnicima nudi podršku. Ovog puta to je u vidu aplikacije OM-D Webcam, koja obezbeđuje da, kada je fotoaparat povezan sa PC-jem preko USB-C konektora, pretvara ga u standardnu web kameru. Ipak, ova aplikacija neće funkcionisati sa svim Olympus fotoaparatima.

PCPress.rs Image

Softver trenutno podržava OM-D E-M1X, OM-D E-M1, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M1 Mark III i OM-D E-M5 Mark II fotoaparate. Takođe donosi i neka druga ograničenja. Za sada on ne obezbeđuje prenos zvuka sa kamere na računar, što znači da je potrebno da se za punu komunikaciju obezbedi i neki eksterni mikrofon. Pored toga, aplikacija je dostupna samo za PC računare.

Olympus nije jedini proizvođač kamera koji je pokušao da svoje proizvode učini produktivnijim i upotrebljivijim. Canon takođe poseduje aplikaciju koja njihove DSLR, mirrorless i point-and-shoot fotoaparate pretvara u USB web kamere, koju je objavio u aprilu ove godine. Pored toga i Panasonic je u junu predstavio Lumix Tether for Streaming, softver koji njihove GH5, GH5S, G9 i S1 serije fotoaparata pretvara u web kamere.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: