Nova potencijalna saradnja kompanija Apple i Starlink

Elon Musk je naveo da je njegova kompanija SpaceX imala obećavajuće pregovore sa Apple-om o korišćenju Starlink-ovih satelitskih usluga. Naime, Starlink-ovi sateliti trebalo bi da podrže novu funkciju hitnog SOS-a na iPhone-u 14.

PCPress.rs Image

Prilagođenje svemirskim signalima

„Imali smo obećavajuće razgovore sa Apple-om o povezivanju sa Starlink-om“, napisao je Musk.

„Sigurno, zatvaranje veze od svemira do telefona će najbolje funkcionisati ako se softver i hardver telefona prilagode svemirskim signalima u odnosu na Starlink koji isključivo komunicira sa mobilni antenama“, rekao je Musk.

Prilikom predstavljanja iPhone 14, Apple je naveo da je odabrao kompaniju za satelitske usluge Globalstar kao svog partnera. Plan je pokretanje funkcije koja pomaže korisnicima da šalju hitne poruke sa udaljenih lokacija.

Takođe, Apple je naveo da je odredio 450 miliona dolara iz svog naprednog proizvodnog fonda za satelitsku infrastrukturu i podršku za usluge, koja je trenutno dostupna u SAD i Kanadi.

Takođe, T-Mobile saopštio je da će koristiti Starlink satelite kako bi korisnicima omogućio pristup mreži u delovima SAD, omogućavajući korisnicima da povežu mobilne telefone direktno sa satelitima u orbiti.

Pročitajte i:  ChatGPT je integrisan u Apple Intelligence

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,