TikTok ujedinjuje neprijatelje

TikTok je postao ozbiljna pretnja svim društvenim mrežama – da li će se ujediniti protivnici?

PCPress.rs Image

TikTok je uspeo da izazove velike poremećaje na tržištu društvenih mreža. Kineska mreža, ponavlja model svoje države. Svi protivnici na tržištu su se ujedinili protiv TikTok, kao i što su političke frakcije našle zajedničkog neprijatelja – Kinu.

TikTok je na ovogodišnjem okupljanju poznatih svetskih tehnoloških ličnosti “Code Conference” prvi put bio tema. Govoreći o TikToku paradirali su tehnološki rukovodioci, stručnjaci i državni službenici. TikTok je uspeo da zabrine gigante iz Silicijumske doline – oduzeo im je korisnike, pokazao se kao prodorniji u inovacijama a sve se više strahuje i da potkopava nacionalne bezbednosti.

Da li je Kina uspela koristeći se metodama zapadnog sveta da izazove poroziju zapadnog sistema?

Društvene mreže, Facebook i Instagram, Twitter ali i Google i YouTuBe najglasniji su bili o zaštiti podataka i bezbednosti korisnika. Vreme je pokazalo da su sve vreme navodili korisnike na „željena mišljenja“, latentno upravljali nad mnjenjem i uzimali podatke korisne za trgovinu. Svakako da su se u pozadini odvijala pitanja nacionalnih bezbednosti, špijunaže i upravljanja prema političkim centrima.

Pročitajte i:  Instagram: Kako promeniti dosadno korisničko ime

Sada se čini da tehnološki giganti uzaludno viču o nepouzdanosti TikTok-a. TikTok je iskoristio njihove metode, samo primenjene nad političkim centrima koji su se smatrali nedodirljivim. Izgleda da su poraženi spostvenim oružijem, slično kao u slučaju Huawei mreže i opreme, koja je postavljena širom Amerike.

Sa konferencije je poslata poruka: „Ljudi najviše brinu o onome što TikTok danas radi, o onome što bi mogao da uradi sa milionima korisnika, od kojih su mnogi veoma mladi, i moćnim algoritmom koji je izgleda savršeno podešen da dopre do njihovih srca i umova.“ Ove tvrdnje su poznate, ako se setimo Instagrama i anksioznosti.

Postavlja se pitanje da li je TikTok novi simbol srušene Bliznakinje. Američka javnost je pretila strogim frakcijama pre nego što su srušene Bliznakinje. Država je bila nagrižena i američka zastava prezrena. Zajednički neprijatelj je učinio da preko noći ceo kontinent okači na prozorima zastavu „ugrožene“ Amerike.

Da li je TikTok zajednički neprijatelj koji treba da ujedini sve razjarene države širom sveta? TikTok otvara granice koje je zatvorila Corona?

Pročitajte i:  TikTok pokreće novi program nagrađivanja kreatora

Izvor: Axios

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,