BIZIT 2022

Nova Xbox One konzola možda neće imati Blu-Ray drajv

Prema informacijama koje su se pojavile na mreži, Microsoft radi na novoj konzoli u okviru Xbox One familije. U pitanju je jeftiniji model koji će biti u stanju da pokrene standardne Xbox One igre, ali neće imati Blu-Ray drajv. Time će se sniziti cena osnovnog modela Xbox One konzole.

PCPress.rs Image

Trenutno najjeftiniji model, Xbox One S, prodaje se po ceni od 299 dolara, a novi Xbox One, bez optičkog drajva mogao bi da košta 199 dolara. Iz istog izvora stiže i informacija da se radi i na novoj verziji Xbox One S konzole, koja će zadržati optički drajv, ali bi trebala da bude jeftinija od trenutnog modela.

Postavlja se pitanje šta raditi sa igrama koje ste već kupili, a želeli biste da uzmete novu konzolu bez optičkog drajva? To bi moglo da se reši tako što biste otišli do oficijelnog distributera igre koju posedujete, predali im fizičku kopiju igre i u zamenu biste dobili digitalni kod za download. Za sada nemamo informacije koliki hard disk bi konzola trebala da ima, jer po pomenutom scenariju biće neophodan veliki kapacitet, kao i dobra internet konekcija.

Pročitajte i:  Microsoft dodaje Xbox Gaming funkcije kako bi vas privukao da pređete sa Chrome-a na Edge

Ovo bi moglo da bude vraćanje na, pre pet godina zamišljen, a onda napušten plan Microsoft-a, da se fizičke igre povežu sa Xbox nalogom, nakon čega bi one mogle da se igraju bez ubacivanja diska u drajv. Takođe, po toj zamisli trebalo je da bude moguće da se igre pozajme prijateljima na period do 30 dana. Microsoft je taj plan napustio i okrenuo se tradicionalnom načinu prodaje igara. Međutim, ako je 2013. godina bila prerana za takav tip prodaje igara, možda će sada biti vreme, s obzirom na razvoj tehnologije koji se u međuvremenu desio. Microsoft inače već aktivno razmišlja o budućnosti gejminga zasnovanoj na sistemu pretplate. Sa Xbox Game Pass-om, već sada možete da pristupite velikom broju igara za 10 dolara mesečno.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,