Data centri 2024

Nove tehnologije i nove cipele

Kompanija Volumental za proizvodnju obuće skenirala je do sada 20 miliona kupaca.

PCPress.rs Image

Kompanija Volumental proizvodi obuću u Švedskoj. Tokom poslednjih godina suočila se sa čestim vraćanjem kupljene obuće i nezadovoljnim klijentima. Kako bi rešili ovaj problem počeli su da se koriste visokosenzornom tehnologijom. Zahvaljujući posebno dizajniranom senzoru uspeli su da skeniraju stopala kupaca. Do sada su ukupno skenirali 40 miliona pojedinačnih stopala. Prikupljeni podaci mogu da im pomognu da dizajniraju obuću prema potrebama kupaca tako da neudobna obuća postane prošlost.

Skener ne služi samo za prikupljane podataka već i kupcima prilikom odabira obuće. Potrošači zahvaljujući specifičnosti svojih stopala dobijaju preporuku o obući koja će im najviše prijati. Ovakvi skeneri sa AI postaju neizbežan momenat i u New Balance, Fleet Feet, The Athlete’s Foot.

Kompanija Volumental je najavila upotrebu beta verzije za testiranje samouslužnog korisničkog interfejsa koji bi kupcima pružili mogućnost upotrebe tehnologije skeniranja stopla i preporuku tako da nije potrebna pomoć prodajnog savetnika.

Izvor: wwd.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  iPhone: Kad AI snima razgovore
SBB

Tagovi: , , ,