Microsoft AI Copilot stiže na više računara sa novom nadogradnjom za Windows 11

Stiže još jedna nadogradnja za Windows 11.

PCPress.rs Image

Najveća nadogradnja od prvog izdanja

Microsoft je počeo sa implementiranjem nove nadogradnje za Windows 11 za 2023. godinu (poznate i kao verzija 23H2). Nova verzija dodaje neke manje funkcionalnosti uz Copilot i ostale aplikacije sa veštačkom inteligencijom koje su najavljene u septembru.

“Zar Microsoft nije predstavio glavnu nadogradnju za Windows 11?”. Ispostavilo se da je ta nadogradnja, koja je lansirana 26. septembra, bila zapravo samo pregled veštačke inteligencije namenjen prošlogodišnjoj nadogradnji za Windows 11 po imenu 22H2. Kao rezultat toga, Copilot zapravo nije stigao do većine korisnika Windows-a tokom proteklih nekoliko nedelja.

Microsoft-ovo upravljanje Copilot-om je zbunjujuće od samog početka. Prvi put je najavljeno da stiže kao “Windows Copilot” u maju. Tada su osnovne funkcije veštačke inteligencije koje smo videli u Edge Copilot-u i sličnim alatima doslovno ubačene u srce sistema Windows-a.

Copilot je na kraju postao zvezda poslednjeg Microsoft-ovog Surface događaja. Hardverska oprema bila je na drugom mestu u odnosu na ambicije koje kompanija ima u oblasti veštačke inteligencije.

Pročitajte i:  Microsoft u saradnji sa novinskom agencijom Semafor na projektu za AI

Ako ste željni da Copilot što pre stigne na vaš računar počnete da osvežavate Windows Update. Pored toga, nadogradnja Windows-a 11 za 2023. godinu donosi umesto postojeće aplikacije za razmenu poruka Microsoft Teams kao glavnu opciju za komunikaciju.

Osim promene vezane za aplikaciju za razmenu poruka, korisnici će moći da pronađu komponente sistema pod novom oznakom „System“ u delu „All apps“ klikom na Start.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,