BIZIT plus

AI funkcije Adobe Substance 3D pretvaraju tekst u pozadinu 

Dok mnogi programeri smišljaju kako bi generativna AI mogla da se koristi za proizvodnju čitavih 3D objekata od nule, Adobe već koristi svoj Firefly AI model da pojednostavi postojeće 3D radne tokove. Na konferenciji za programere igara u ponedeljak, Adobe je debitovao sa dve nove integracije za svoj softverski paket za dizajn Substance 3D koji omogućavaju 3D umetnicima da brzo proizvode kreativna sredstva za svoje projekte koristeći tekstualne opise. 

PCPress.rs Image

Prva je funkcija „Text to Tekture“ za Substance 3D Sampler za koju Adobe kaže da može da generiše „fotorealistične ili stilizovane teksture“ iz brzih opisa, kao što je skalirana koža ili tkana tkanina. Ove teksture se zatim mogu direktno primeniti na 3D modele, poštedeći dizajnere potrebe da pronađu odgovarajuće referentne materijale. 

Druga karakteristika je novi alat „Generativna pozadina“ za Substance 3D Stager. Ovo omogućava dizajnerima da koriste tekstualne upite za generisanje pozadinskih slika za objekte koje komponuju u 3D scene. Pametna stvar je da obe ove funkcije zapravo koriste tehnologiju 2D snimanja, baš kao i prethodni Adobe-ovi alati na Firefly-u u Photoshopu i Illustratoru. Firefly ne generiše 3D modele ili datoteke – umesto toga, Substance koristi 2D slike proizvedene iz tekstualnih opisa i primenjuje ih na načine koji izgledaju 3D. 

Pročitajte i:  Novi generativni alati za video koje je napravio Adobe su apsolutno zastrašujući

Nove funkcije Text to Tekture i Generative Background dostupne su u beta verzijama Substance 3D Sampler 4.4 i Stager 3.0, respektivno. Šef Adobe-ovog odeljenja za 3D i metaverse, Sébastien Deguy rekao je za Verge da su obe funkcije besplatne tokom beta verzije i da su obučene za sredstva u vlasništvu kompanije Adobe, uključujući referentne materijale koje proizvodi kompanija i licencirane Adobe akcije. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *