Računari i Galaksija

Novi dizajn boja na Google Maps stiže i na Android Auto

Google Maps uvodi osveženi dizajn boja na Android Auto, zamenjujući tople boje hladnijim tonovima.

PCPress.rs Image

Boje inspirisane Apple Maps-om sada su dostupne na svakoj zamislivoj platformi

Ažurirane boje donose moderniji i živopisniji doživljaj navigacije. Sada su putevi sivi, voda je svetlo zeleno-plava, a parkovi su plavkasto-zeleni. Ova promena deo je šireg uvođenja ažuriranih boja i korisničkog interfejsa za Google Maps na svim platformama.

Linija za navigaciju sada je intenzivnije plava, čime je lakše pratiti rutu. Kartica sa smernicama na vrhu ekrana takođe dobija tamniju nijansu zelene boje sa poboljšanim kontrastom teksta. Ali najveća promena je nova paleta boja za različite elemente mape. Parkovi i šume sada su osvežavajuće menta zelene boje, izdvajajući ih od puteva koji su sada hladno sivi.

Znakovi za prelazak ulice ističu se belom bojom, čime ih je lakše uočiti kada je slika udaljena. Takođe, na mestima u prirodi, staze za pešačenje su u drugom planu u novim bojama. Zgrade i velike strukture nose nijanse sive i svetložute. I auto-puteve karakteriše tamnosiva boja sa dodatkom plave.

Pročitajte i:  Google Contacts na vašem Android uređaju sada mogu prikazivati stvarnu lokaciju vaših prijatelja

Nova paleta boja ne odnosi se samo na samu mapu. Primenjuje se i na druge delove korisničkog interfejsa, kao što su tekst, linija za navigaciju i kartica sa smernicama.

Ažurirane boje na Maps-u već su bile dostupne na Androidu, iOS-u i vebu, usvajajući hladniju paletu boja koja odražava estetiku Apple Maps-a. Međutim, ovaj prelaz izazvao je zabrinutosti u vezi sa diferencijacijom boja, posebno između vodenih površina i zelenih prostora koji sada dele sličan ton. Ovo potencijalno može otežati korisnicima precizno razlikovanje između ova dva elementa na mapi.

Reakcije korisnika na ažuriranje bile su pomešane. Iako su promene suptilne, prelazak sa poznatih toplih tonova na hladniju paletu može izazvati nelagodnost kod onih koji su navikli na prethodni izgled aplikacije.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *