Novi Bird skuteri: Uspešno protiv vandala

Električni skuteri koji su određeni za javne servise i deljenje vozila ne traju dugo, budući da je sve što je javno unapred osuđeno na uništavanje. Tako postoje i čitavi Instagram profili koji su posvećeni uništavanju javnih e-skutera, te je vandalizam našao svoje kanale i u online svetu.

PCPress.rs Image

Kompanija Bird odlučila je da tome stane na put, te zaštiti svoje skutere. U tom kontekstu je predstavila i e-skuter sledeće generacije koji ima čitav arsenal opcija protiv vandala. Poneo je ime Bird Two, i stiže sa autonomnim senzorima za detektovanje oštećenja, posebnim šrafovima, enkripcijom koja bi vozila trebalo da sačuva od lopova, izdržljivijim gumama, tako da je manje verovatno da će novi model neko uspeti da ošteti ili ukrade. Pored toga baterija ima i za 50% veći kapacitet od Bird One modela, što znači da će jedan uređaj moći da se koristi značajno duže nego ranije.

PCPress.rs Image

Novi model na ulice u Sjedinjenim Američkim Državama izlazi početkom jeseni, što je dobra vest za sve dobronamerne korisnike, ali loša za vandale, te se kreatori nadaju da ovi u tome neće videti izazov da smišljaju nove načine za uništavanje otpornijeg modela.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,