BIZIT plus

Novi Cloud mrežni uređaj iz D-Link-a

clip_image002[4]D-Link je javnosti predstavio još jednog člana svoje Cloud porodice: DNS-320L (Cloud ShareCenter™ 2-Bay Network Storage Enclosure).

Ovaj Cloud mrežni uređaj za skladištenje podataka korisnicima omogućava daljinski pristup datotekama i multimediji putem mydlink web portala, odnosno mobilne aplikacije za iPhone, ipad ili Android uređaje.

DNS-320L Cloud ShareCenter omogućava prostor za skladištenje sadržaja veličine i do 6TB (2 SATA hard-diska pd 2.5 inča) koji je dostupan bilo kada i bilo gde, s bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu. Zahvaljujući mydlink™ Access NAS aplikaciji, osim pristupa i smeštanja podataka i datoteka u Cloud sa svojih mobilnih uređaja, sa podacima je moguće je komunicirati i u obrnutom smeru što znači da se sadržaji mogu preuzimati i sa ShareCenter DNS-320L na mobilne uređaje.

"Nužnost današnjeg društva koje je konstantno u pokretu je biti u mogućnosti, bili kod kuće ili na putu, sigurno i jednostavno pristupiti zajedničkim datotekama. Srećom ovaj novi uređaj za skladištenje podataka iz zahvaljujući mydlink Cloud uslugama može eliminirati sve tehničke izazove vezane uz sigurno daljinsko pristupanje datotekama.", rekao je Tvrtko Ljubić, direktor D-Link Adria, dodajući: "Uzalud vam je bilo kakav prostor za skladištenje podataka, ako vam nije dostupan. Upravo zato smo u D-Link-u i razvili Cloud Storage uređaje kako bi svojim dokumentima i ostalim sadržajima, korisnici mogli pristupiti kada god to požele, gde god se nalazili.”

Pročitajte i:  Pet razloga da vaša poslovna rešenja budu u oblaku

Ovaj uređaj ima i DLNA sertifikat, čime je osigurana njegova interoperabilnost sa različitim media player-ima bez obzira na to da li se radi o mobilnim uređajima ili računalima.
Zahvaljujući ugrađenom UPnP media serveru osigurano je strimovanje multimedijskih sadržaja sa DNS-320L ShareCenter-a na bilo koji kompatibilni media player kao što su PlayStation 3, Microsoft Xbox 360 ili D-Link-ov Boxee Box.

Ovaj Sharecenter ima gigabitni port za najbržu moguću konekciju na kućnoj mreži. RAID 1 tehnologija podiže nivo bezbednosti podataka smeštajući ih na oba diska tako da, za slučaj da jedan bude „oštećen“ ili zahvaćen virusom, podaci ostaju sigurni na drugom disku. Sigurnost datoteka dodatno je garantovana mogućnošću dodele određenim korisnicima ili grupama prava koja im pripadaju ili kreiranja određenih foldera s posebnim dozvolama za čitanje ili/i uređivanje.

DNS-320L Cloud ShareCenter deo je linije proizvoda u koje je implementirana D-Link Green tehnologija koja se fokusira na razvoj ekološki prihvatljivih uređaja (smanjena potrošnja energije i sl.) koji pritom ne gube na svojoj funkcionalnosti.

Pročitajte i:  Uvodnik: Cloud i druge tranzicije

Izvor: D-Link

Facebook komentari: