Ikotek

Novi DALL-E radiće direktno kroz ChatGPT

OpenAI se sprema da uvede treću verziju DALL-E, svog AI sistema za pretvaranje teksta u sliku, koji navodno poboljšava mogućnosti svog prethodnika i može da generiše rezultate u aplikaciji ChatGPT. Kompanija je demonstrirala kako se nova iteracija integriše sa ChatGPT-om, i pokazala je kako korisnici mogu da zatraže od chatbot-a da napiše dugačak i detaljan upit koji AI može da koristi.

PCPress.rs Image

DALL-E 3 značajno unapređen

OpenAI je objavio da je DALL-E 3 „značajno bolji“ u mogućnosti da shvati nameru korisnika, posebno ako je upit dugačak i detaljan. Ako korisnik ne može da artikuliše šta želi na način koji može maksimizirati sposobnosti generatora slika, onda ChatGPT može da mu pomogne da napiše sveobuhvatan upit za to. U demonstraciji, DALL-E je proizveo četiri rezultata za promptno traženje logotipa ramen restorana u planinama u okviru ChatGPT-a.

DALL-E 3 je takođe dizajniran da bude bolji u kreiranju elemenata sa kojima njegovi prethodnici i drugi AI generatori imaju problema, kao što su prikazi ruku i tekstovi na slikama. I trebalo bi da ima bolje bezbednosne mere – kompanija je rekla da je obučila novi DALL-E da ignoriše određene reči u pozivima koji bi mogli da dovedu do eksplicitnih slika ili poziva na mržnju.

Pročitajte i:  OpenAI: Velika novina stigla na ChatGPT

Pored toga, OpenAI je implementirao mere koje bi mogle sprečiti buduće potencijalne tužbe. Trenutna verzija DALL-E može da generiše slike u stilu živih umetnika, ali sledeća verzija je dizajnirana da odbije zahteve tražeći da oponaša njihov rad. Umetnici će takođe moći da pošalju radove koje poseduju putem obrasca na veb stranici i zatraže njihovo uklanjanje.

OpenAI planira da objavi DALL-E 3 sledećeg meseca za ChatGPT Plus i poslovne korisnike. Novi generator slika će se tada probiti do OpenAI istraživačkih laboratorija i API klijenata negde ove jeseni, ali kompanija tek treba da objavi svoju opštu dostupnost javnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *