Google Voice dodaje upozorenje o neželjenom tekstu na Androidu

Ukoliko koristite Google Voice dobićete upozorenje o mogućim neželjenim pozivima.

PCPress.rs Image

Google Voice je predstavio novu funkciju koja je slična „upozorenjima za neželjenu poštu“ ovog puta kroz SMS poruku. I na Androidu i iOS uređajima, korisnici su dobili ili će dobiti obaveštenje o neželjenim porukama sa crvenim znakom uzvika koji se pojavljuje na mestu avatara profila. Pregled poruke će takođe sadržati frazu „Sumnja se na neželjenu poštu“ u odgovarajući boji kako bi identifikacija bila lakša.

Google Voice svoju funkciju upozorenja širi i na SMS poruke i u slučaju Andorida i iOS-a. Korisnici mogu da vide ove oznake u poruci i mogu da potvrde sumnjivu neželjenu poruku što dovodi do toga da buduće poruke sa tog broja idu direktno u faciklu za neželjenu poštu ili imaju mogućnost da obeleženu poruku označe kao nepoželjnu, nakon čega se upozorenje više neće pojavljivati za taj broj.

Zaštita od neželjenog teksta biće dostupne i besplatne i za plaćene Google Voice naloge. U narednim nedeljama funkcija biće dostupna u svim državama.

Ujedno Google je počeo da uvodi funkciju „Provera“ koja se pokreće veštačkom inteligencijom u Gboradu za beta korisnike. Zahvaljujući funkciji korisnici u hodu mogu da proveravaju tekst u pogledu pravopisnih ili gramatičkih grešaka.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Izvor: zeenews.india.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,