Novi Galaxy Tab A: Konkurencija iPad-u za manje od 300 dolara

Apple bi možda sa svojim tabletom trebalo da malo se pričuva, jer je Samsung objavio Galaxy Tab A 8.4, Android tablet koji ima LTE konektivnost, 10 sati baterije i cenu od 279 dolara. 

PCPress.rs Image

Samsungov tablet ima dve kamere. Prednja ima 5MPx za selfije i video pozive, i zadnja ima 8MPx, koja može da snima FHD video. Takođe ima bateriju od 5.000mAh i USB-C.  Kao i model pre njega, Galaxy Tab A, oznake 8.4, istanjena je replika prošlogodišnjeg 4G modela.

Pokreće ga Exynos 7904 procesor, sa 3GB RAM-a, i 32GB unutrašnje memorije koja je proširiva microSD karticom. Tablet dolazi sa standardnim ulazom za slušalice i Dolby Atmos podrškom za zvučnike.

PCPress.rs Image

Iako je trenutno aktuelan Android 10, model Tab A 8.4 dolazi sa Android 9 OS-om. Takođe, ovaj model neće doći sa uslugom Dex i podrškom za tastaturu i miš, kao i monitor, poput premijum tableta južnokorejske kompanije Galaxy Tab S6.

Ovaj tablet pripada budžet kategoriji, i sa cenom od 279 dolara neuporedivo je jeftiniji od najjeftinijeg iPad-a kome cena iznosi oko 450 dolara. Na tržištu se očekuje u drugoj polovini godine.

Pročitajte i:  Vaša bezbednost je uvek na sigurnom uz Samsung Galaxy kontrolnu tablu za privatnost i bezbednost

Izvor: tomsguide

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,