Top50 Glas publike

Kancelarija za IT i eUpravu pokrenula portal za praćenje koronavirusa u Srbiji

Po ugledu na druge sajtove o kojima je na stranicama našeg portala već bilo reči, Kancelarija za IT i eUpravu otvorila je podatke i učinila dostupnim statistiku o broju zaraženih virusom COVID-19 na teritoriji Republike Srbije na novom portalu covid19.data.gov.rs.

PCPress.rs Image

Tu su dostupni podaci o dnevnom i ukupnom broju zaraženih, broj osoba u samoizolaciji, kao i vizuelizaciju ovih podataka po opštinama i gradovima od trenutka kada je u Srbiji i zvanično zabeležen prvi slučaj oboljenja COVID-19. Svi podaci mogu da se izvezu u .xls i .csv formatu za dalju obradu i vizuelizaciju. Kancelarija za IT i eUpravu poziva građane da koriste ove podatke kao i da se građani jave sa svojim rešenjima na opendata@ite.gov.rs.

SZO: Širenje virusa se usporava u Evropi

“Iako je situacija i dalje zabrinjavajuća, počinjemo da vidimo ohrabrujuće znake usporavanja širenja novog koronavirusa na evropskom kontinentu“, rekao je direktor ogranka Svetske zdravstvene organizacije za Evropu, Hans Kluge, na konferenciji za novinare emitovane onlajn iz Kopenhagena. Kluge je rekao da je u Italiji, gde je najveće žarište bolesti COVID-19 u regionu, stopa zaraženih neznatno niža mada je i suviše rano da se kaže da je pandemija dostigla svoj vrhunac u toj zemlji, piše N1.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ponovo se menjaju navike rada na daljinu, što ne znači da su zaposleni manje angažovani
eFakture

Tagovi: , , , , ,