Novi iPhone i izgubljeno dugme

U poslednje vreme se puno govori o tome hoće li novi Apple uređaji dobiti USB-C ulaz za punjenje, pa se jedva ima vremena za druge priče. A promena je mnogo – sledeći iPhone bi na primer mogao da dođe bez fizičkih tastera.

PCPress.rs Image

Obično dugme bi tako uskoro moglo da postane stvar prošlosti, bar kada je iPhone u pitanju. Analitičar Ming-Chi Kuo se s tim tvrdnjama slaže, te kaže da bi iPhone 15 Pro i 15 Pro Max modeli trebalo da se pojave sa solid-state tasterima, za razliku od trenutnih telefona koji imaju fizičke tastere na koje može da se klikne. Solid-state dugme liči na Home taster koje imaju iPhone 7 i 8 (u tasteru nema delova koji se pokreću, ali je osećaj sličan kao kad se pritiska obično dugme zahvaljujući onome što nudi Taptic Engine – telefon vibrira kada se taster aktivira), što znači da taster ne može da se pritisne, pa će premijum iPhone 15 modeli izgleda ostati bez fizičkih taster za uključivanje i isključivanje, te kontrolisanje jačine zvuka.

Pročitajte i:  Setapp otvara prodavnicu iOS aplikacija

Većina iPhone i Mac korisnika je već upoznata s ovim dizajnom – kao što smo već pomenuli, stari iPhone 7 ima solid-state Home taster, a noviji MacBook uređaji imaju nešto slično. Ove tastere bi uskoro mogli da usvoje i Android premijum modeli, tako da će obični izgleda postati samo uspomena.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,