Novi Mac notebook računari

PCPress.rs ImageSvi ljubitelji Apple notebook-a sa nestrpljenjem su iščekivali današnji dan, a razlog je ni manje, ni više vezan za promociju nove generacije MacBook i MacBook Pro računara. Svečane prezentacije počele su danas u podne u svim većim gradovima u Americi, što je potez kakav je malo ko očekivao, sem naravno vodećih svetskih IT medija, koji su bili dobro upućeni u sve što je Apple spremao poslednjih par meseci, a usko vezano za lansiranje ovih proizvoda. Novinarima su pored novih hardverskih mogućnosti predstavljene i sve drugr prednosti ovih notebook-a, a ono što je nama posebno privuklo pažnju je gotovo potpuno identičan vizuelni izgled MacBook i MacBook Pro računara. Prema zvaničnom izveštaju proizvođač se na ovakav potez odlučio iz samo jednog, jedinog razloga – pritisak kupaca, naročito korisnika MacBook računara, koji su najviše primedbi zapravo imali na zahtevnije održavanje ovih rešenja uzrokovano glossy finišem. Upravo iz tog razloga dizajneri novih rešenja su odlučili da u izradi MacBook mašina uključe aluminijum, koji se kod prethodne generacije koristio samo za ekskluzivna Pro rešenja. Dok nove notebook-ove ne dobijemo na test na trenutak ćemo samo pogledati šta je to novo u njihovoj hardverskoj strukturi.

Pročitajte i:  Američki zakonodavci ljuti nakon što je Huawei predstavio laptop sa novim Intel AI čipom

MacBook je kada se malo bolje pogledaju tehničke specifikacije poprilično uznapredovao u odnosu na prethodnu generaciju i sada se nudi u dve varijante – jedna sa Intel-ovim Core 2 Duo procesorom na taktu od 2.0GHz, a druga sa nešto bržim rešenjem (2.4GHz). Slabiji model dolazi sa čvrstim Serial ATA diskom kapaciteta 160GB, dok jači poseduje isti HDD, samo od 250GB. Interesantno je da se opciono i jedan i drugi MacBook mogu naručiti sa SSD diskovima (solid-state drive), ali u tom slučaju kapacitet je limitiran na 128GB.

Očekivano MacBook Pro dolazi sa najvećim brojem inovacija, a jedna od najbitnijih je da se pored standardnih verzija sa procesorima od 2.4GHz i 2.53GHz, sada (trenutno opciono) može naručiti i sa trenutno najbržim Intel Core 2 Duo procesorom (za notebook mašine) na taktu od čak 2.8GHz. Što se tiče grafike kupac će moći da bira između NVIDIA GeForce 9400M i GeForce 9600M, a kao i kod MacBook rešenja po želji potrošača se može naručiti i sa SSD diskom. Svi promovisani modeli dolaze sa vrhunskim displejima i Leopard operativnim sistemom.

Pročitajte i:  Povećajte kapacitet RAM memorije Asus-ovim ažuriranjem BIOS-a za Intel i AMD matične ploče

Izvor: www.apple.co.yu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,