ASUS ROG Flow

Novi MacBook Air

Nova verzija Apple-ovog  MacBook Air-a imaće NAND fleš memoriju koja će biti daleko brža od onog što trenutna tehnologija nudi. Za razliku od mnogih notebook-ova, MacBook Air nema hard niti optički drajv, već koristi tanku fleš ploču za skladištenje podataka. Prema nekim glasinama, Apple namerava da koristi fleš memorijske čipove s novim Double Data Rate (DDR) 2.0 interfejsom.

Iako glasine nisu potvrđene, nadogradnja ne bi trebalo da bude iznenađenje budući da je MacBook Air, koji je prvobitno koristio Blade X-gale NAND fleš ploču (Toshiba), prešao na Samsungovu fleš memoriju, koji čita podatke brzinom od 261 Mbps a snima brzinom od 209 Mbps, a zasnovana je na DDR 1.0 tehnologiji.

DDR 2.0 je daleko brži od NAND fleša koji je danas široko rasprostranjen. Samsungove NAND fleš ploče imaju kapacitet od 64 GB, 128 GB ili 256 GB. Novi DDR 2.0 MLC fleš čipovi imaju dvostruk kapacitet po kvadratnom centimetru u odnosu na DDR 1.0 tehnologiju. Međutim, povećan kapacitet čipa ne podrazumeva i da će memorijske komponente biti udvostručene. Proizvođači se često odlučuju da zadrži nepromenjen kapacitet i koriste napredak tehnologije za smanjenje veličine svih proizvoda.

Pročitajte i:  StoreDot: Kad punjenje baterija traje pet minuta

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,