Novi Microsoft update rešava problem sa Intel zakrpama za Spectre

Microsoft je bio primoran da izbaci bezbednosni update ovog meseca, ne bi li uspeo da se izbori sa Intelovim zakrpama za Spectre. Intel je sve češće na meti kritika zbog zakrpa za ranjivosti Meltdown i Spectre, budući da ove izazivaju iznenadna restartovanja pogođenih uređaja.

PCPress.rs Image

Kao rešenje Microsoft je probao da izbaci novi softverski update za Windows 7, Windows 8.1 i Windows 10, kako bi onemogućio zakrpu protiv Spectre. Predstavnici kompanije Microsoft izjavili su da je testiranje pokazalo da novi update zaustavlja restartovanja uređaja koja su se događala.

Novi update je deo njihovog Windows Update catalog-a, što znači da se za sada mora skinuti ručno. Microsoft je takođe izbacio registry key setting za pogođene uređaje, čime dozvoljava IT administratorima da ručno onemoguće zakrpe za Spectre verziju 2.

Intel je identifikovao probleme na Broadwell i Haswell procesorima i radi na popravkama koje će odstraniti iznenadna restartovanja i gubitak podataka. Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake, and Kaby Lake procesori su takođe pogođeni. Međutim, dva Microsoft-ova update-a ovog meseca dovoljan su dokaz da Intelove zakrpe za Spectre nisu dovoljno testirane pre nego što su puštene.

Pročitajte i:  Copilot Pro košta 20 dolara i donosi napredne AI funkcije

Izvor: Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,