Top50 Glas publike

Veštačkom inteligencijom do prave fotografije

Prošlog oktobra, Google je predstavio novu kameru, Clips. To je mali uređaj koji koristi veštačku inteligenciju, obučenu od strane profesionalnih fotografa, kako bi utvrdila kada treba da uhvati pravu fotografiju to jest kada vidi nešto zanimljivo. Kompanija nije mnogo rekla o uređaju, ali je pustila u prodaju pre neki dan. 

PCPress.rs Image

Kamera košta 249 dolara i dolazi sa besplatnom dostavom, ali u ovom trenutku Google je izgleda prestao da prima narudžbine za uređaj. Upućuje potencijalne kupce da pređu na listu čekanja i poručuje da će ih obavestiti e-mejlom kada uređaj bude ponovo dostupan. Prema Engadget-u, oni koji su uspeli da obezbede porudžbinu videli su datume isporuke u periodu od 27. februara do 5. marta. Za sada se još uvek ne zna da li će i kada će kompanija početi ponovo da primi narudžbine.

Clips je drugačija vrsta kamere, koju je Google marketinški usmerio prema roditeljima koji puno fotografišu svoju decu. Ideja je da fotoaparat stoji u pozadini, i čeka na pravi trenutak da napravi fotografiju. Međutim, ta ideja o Google kameri koja vas uvek posmatra, nije baš za svakoga, ali kompanija je istakla da uređaj sav svoj posao obavlja sa vlastitim hardverom i da ne šalje bilo šta spoljašnjim serverima.

Pročitajte i:  Opasnost: Chrome i maliciozne ekstenzije

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,