ERP 2024

Novi Nintendo Labo paket donosi kartonski auto, podmornicu i avion

Nintendo je u aprilu lansirao proizvode iz nove inicijative koja je ponela ime Nintendo Labo, a koja se sastoji od „uradi sam“ dodataka za Switch.

Nova platforma uključuje kartonske dodatke, uz pomoć kojih Joy-Con upravljači za Switch mogu da se pretvore u bilo šta – od štapa za pecanje, preko klavira, do robotskog oklopa. Tako modifikovani dodaci se potom koriste za upravljanje serijom mini video-igara, te Switch tablet svaki put pretvaraju u nešto potpuno novo. Cilj asocijacije Labo je da decu motiviše da više učestvuju u igri, te razvijaju taktilne veštine.

Labo platformu određuju tri ključne karakteristike: izgradnja, igranje i otkrivanje. Proizvod dolazi u obliku paketa koji uključuje i Nintendo Switch karticu, te seriju kartonskih ploča, i druge dodatke za pravljenje različitih oblika – poput struna i plastičnih delova za povezivanje. Pošto se kartica ubaci u Switch, na tabletu se pojavljuje serija uputstava za izgradnju različitih oblika, koje Nintendo naziva Toy-Con.

Sada stiže i prvi novi Labo paket, a od kada se pojavio originalni, a pod imenom Vehicle Kit, te korisnicima omogućava da od kartonskih elemenata naprave automobil, podmornicu ili avion. Igra je povezana na TV ekran, te korisnici mogu da menjaju vozila, a tako što Joy-Con ključ premeste na kontrolnu tablu drugog vozila. Tu je i pedala za postizanje ubrzanja, a koja funkcioniše na sva tri modela, te su kartonski modeli spremni za demonstriranje veština malih, ali i velikih igrača koji su spremni za kartonske upravljače.

Pročitajte i:  Nintendo više neće plaćati za integraciju na X-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari: