BIZIT 23

Novi talas naprednih fotoaparata

PCPress.rs ImagePrvi i najlošiji, ako se tako može reći, među novim Sony aparatima je NEX-5N sa izmenjivim sočivima, skoro identičnog izgleda kao prethodnik, ali sa veoma malo zajedničkih komponenti. Sadrži CMOS senzor od 16 MP i intefejs zasnovan na ekranu osetljivom na dodir u kombinaciji sa nekoliko osnovnih tastera. Koristi prednosti novog AVCHD 2.0 standarda i pruža 1080p@60pps video, a ISO opseg se prostire od 100 do 25600! U punoj rezoluciji može fotografisati do 10 snimaka po sekundi.

PCPress.rs ImageVeći brat NEX-7, isto sa izmenjivim sočivima, je poslednji u gami pre ozbiljnih DSLR fotoaparata. Sa kućištem od magnezijuma i CMOS senzorom od 24 MP, Sony je pokazao kako se pravi kanister od 20 litara u kutiji za šibice – NEX-7 pravi izvrsne fotografije. Video sposobnosti su iste kao i kod NEX-5N. Ekran osetljiv na dodir, dijagonale 3 inča, se rotira nagore za 90, a nadole za 45 stepeni.

DSLR klub predstavljaju džombe SLT A65 i SLT A77. Pomoću „Translucent Mirror Technology“, novi DSLR fotoaparati su najbrži u svojoj klasi. Poboljšana ergonomija uključuje konture aparata koje čvršće drže šaku i dodatne tastere „pod prstima“. Oba modela imaju CMOS senzor od 24,3 MP efektivne rezolucije, uparen sa poslednjom generacijom BIONZ procesora. Slabiji A65 ima plastično telo i snima 10 fps sa AF senzorom u 15 tačaka, dok jači A77 ima telo od kombinacije magnezijuma i plastike i snima 12 fps u punoj rezoluciji sa AF senzorom u 19 tačaka. Prvi je namenjen širem tržištu i nudi dosta što i A77, za manje novca.

Pročitajte i:  Sony najavljuje PlayStation Plus igre za avgust 2023: PGA Tour 2K23, Dreams, i još više

PCPress.rs ImageOčekuju se u prodavnicama od oktobra.

Izvor: Sony

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: