N Central domination

Pregršt novosti iz Nokije

PCPress.rs ImageNokia je predstavila tri nova pametna telefona naprednih mogućnosti namejena masovnom tržištu, koji nude pregršt novih funkcija, uključujući i softver Symbian Belle. Nokia 700, Nokia 701 i Nokia 600 proširuju spektar dizajna, funkcija i funkcionalnosti u rangu Nokia Symbian smart telefona. Symbian Belle, koji pokreće sva tri telefona, uz dodatnu opciju deljenja podataka i uparivanja putem samo jednog dodira kroz NFC tehnologiju, je najprilagodljiviji korisnički interfejs do sada koji obezbeđuje i neponovljivo iskustvo pretraživanja interneta na mobilnom uređaju.

Sva tri smart telefona odlikuju prepoznatljive Nokia funkcije, ali svaki od njih pruža veoma različit spektar podešavanja i personalizacija kako bi omogućio korisnicima da odaberu ono što ih najviše interesuje kada su pametni telefoni u pitanju. Najkompaktniji monoblok ekran osetljiv na dodir na svetu (Nokia 700), elegantan i moderan pametni telefon sa najsvetlijim ekranom mobilnog telefona na svetu (Nokia 701), i najglasniji pametni telefon iz Nokija game namenjen zabavi (Nokia 600), čini ove telefone vodećim proizvodima porfolija kompanije Nokia.

„Nakon što smo, pre samo dva meseca, sa softverom Symbian Anna poboljšali iskustva korisnika uvođenjem novih uzbudljivih funkcija za Symbian, nastavljamo da pomeramo granice sa našim novim najkonkurentnijim Symbian iskustvom ikada“, rekao je Ilari Nurmi, potpredsednik kompanije Nokia. „Symbian Belle i tri nova telefona koja smo danas predstavili svedoče o našoj posvećenosti da nastavimo sa proizvodnjom Symbian uređaja koji omogućavaju ljudima da odaberu ono što im je najvažnije kada je u pitanju korisničko iskustvo, duzajn, funkcionalnost i cena. Ovo neće biti poslednji proizvodi ni poboljšanja kojim ćemo usavršavati Symbian“.

Pročitajte i:  Predstavljena četiri nova Nokia uređaja

Nokia 701: najsjajniji Nokia smart telefon

PCPress.rs ImageNokia 701 je elegantan, tanak, lagan smart telefon sa najsvetlijim ekranom za mobilni telefon, uz ClearBlack tehnologiju na ekranu dijagonale 3.5 inča, koji ga čini pogodnim i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu. Takođe ovaj telefon ima opciju za kompenzaciju šumova koji pruža čist zvuk i, kao i drugi novi smart telefoni, ima mogućnost NFC uparivanja, prenos podataka.
Na osnovu popularnog Nokia C7 dizajna, Nokia 701 smart telefon ima 1 GHz procesor, kameru od 8 MP sa punim fokusom i dual LED blicem i 2x digitalnim uvećanjem, prednju kameru i HD video zapis. Ova Nokia dolazi sa 8 GB interne memorije koja se može proširiti do 32 GB korišćenjem microSD kartice.

Nokia 700: Najmanji Nokia smart telefon

Sa težinom od samo 96 grama i dimenzijama 110 x 50.7 x 9.7 mm, Nokia 700 ne samo da postaje najkompaktniji iz redova Symbian telefona, to je najkompaktniji monoblok smart telefon na svetu. Ono što mu nedostaje u veličini nadoknađuje svojom funkcionalnošću, sposobnostima NFC deljenja podataka i uparivanja putem samo jednog dodira, procesorom od 1 GHz, AMOLED ClearBlack ekranom od 3.2 inča, 2 GB interne memorije (sa opcijom nadgradnje do 32 GB), HD video snimanjem i kamerom od 5 MP sa punim fokusom i LED blicem. Nokia 700 je takođe i najzeleniji od svih pametnih telefona. Sa dugim trajanjem baterije, intenzivnom upotrebom ekoloških materijala, ovo je savršen telefon za svakog ekološki svesnog korisnika.

Pročitajte i:  Želite li slotove za slušalice na pametnim telefonima?

Nokia 600: najglasniji Nokia smart telefon

PCPress.rs ImageNokia 600 smart telefon karakteriše glasan zvuk i velika posebnost u malom pakovanju. Sa ugrađenom FM radio antenom za slušanje radija bez slušalica, 60 sati muzičke reprodukcije, neverovatno moćan unutrašnji zvučnik i sposobnost za prenošenje muzike bežičnim putem, to je savršen smart telefona koji pokreće žurku.

Dostupan po nižoj ceni od telefona Nokia 700 i Nokia 701, Nokia 600 dolazi sa procesorom od 1GHz, kamerom od 5MP sa punim fokusom, LED blicem i HD video snimanjem, kao i 2GB interne memorije sa podrškom za memorijsku karticu sa povećanjem do 32GB .

Simbian Belle

PCPress.rs ImageSymbian Belle je najnoviji u nizu planiranih softverskih poboljšanja Symbian platforme, koja su otpočela sa softverom Symbian Anna, a nastaviće se i u narednoj godini. Belle povećava broj početnih ekrana do šest i uključuje podesive vidžete, tako da korisnik može da odredi koji sadržaj mu je prioritetan za postavku na početni ekran. Ovaj telefon ima i opciju padajućeg menija i taskbar za pristup obaveštenjima sa bilo kog početnog ekrana, kao i najbrži i najmoćniji Nokia pretraživač za Symbian ikada, sa tri puta bržim učitavanjem sadržaja.

Pročitajte i:  Nokia C21 i Nokia C21 Plus su sada dostupni u Srbiji

Jedna od najuzbudljivijih karakteristika softvera Symbian Belle je NFC sistem za deljenje i uparivanja podataka. Ovo omogućava razmenu kontakata, video snimaka i slika sa drugim NFC-opremljenim uređajima i smart telefonima.

Izvor: Nokia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: