Microsoft radi na Windows prodavnici dostupnoj svim aplikacijama i igrama

Microsoft radi na velikoj obnovi svoje prodavnice za Windows sisteme. Kompanija planira da objavi ažuriranu prodavnicu krajem ove godine koja će biti daleko otvorenija za sve vrste aplikacija i igara. Trenutno, Windows prodavnica ili Microsoft Store, kako je Microsoft naziva, zahteva da programeri pakuju svoje win32 aplikacije kao MSIX i koriste Microsoft-ove sopstvene mehanizme za ažuriranje i trgovinske platforme.

Microsoft radi na Windows prodavnici dostupnoj svim aplikacijama i igrama.

Microsoft sprema vizuelno podmlađivanje Windows sistema

Microsoft će navodno dozvoliti programerima da u prodavnicu dodaju standardne EXE ili MSI pakete, a ažuriranjima se može upravljati putem programerske mreže za isporuku sadržaja. Takva promena otvorila bi Windows prodavnicu za još mnogo aplikacija, uključujući popularne poput Adobe-ovog paketa, pa čak i konkurentske pretraživače poput Chrome-a i Firefox-a. Microsoft je prošle godine pokrenuo sopstveni Windows Package Manager i ubrzo je postao odlična opcija za stotine aplikacija koje trenutno nedostaju u prodavnici. Aplikacije kao što su Steam, WinRAR i Zoom trenutno ne postoje u Windows prodavnici, ali su dostupne putem Windows Package Manager-a.

Windows prodavnica se prvobitno pojavila u operativnom sistemu Windows 8 kao deo velikog projekta Microsoft-a gde su programeri kreirali univerzalne Windows aplikacije koje su se nalazile na telefonima, tabletima, računarima, pa čak i na Xbox konzolama. Microsoft je pre dve godine dozvolio programerima da u Microsoft Store ubace kompletne matične Win32 igre. Takođe, godinama su kružile glasine kako su neophodne promene Windows prodavnice jer bi se na taj način olakšalo dodavanje aplikacija u prodavnicu, njihovo održavanje i ažuriranje. Kompanija uskoro planira da uvede mnoge sopstvene aplikacije u novu Windows prodavnicu, uključujući Teams, Office, Edge i Visual Studio.

Pročitajte i:  Microsoft se suočio sa najvećim DDoS napadom u istoriji

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: