BIZIT plus

Novi Windows Media Player vraća u prošlost

Eksperti ističu da je najbolje u vezi s Windows 11 operativnim sistemom to što donosi korisna ažuriranja za Windows aplikacije. To ponekad znači nove funkcije za aplikacije koje su godinama zapostavljane – recimo za Notepad i Paint, a ponekad vraćanje opcija koje su aplikacije izgubile usput – na primer onih u okviru Sound Recorder ili Windows Media Player.

PCPress.rs Image

Poslednja verzija Windows Media Playera je jedna od onih koje vraćaju stare funkcije – Microsoft je još u martu aktivirao ’audio CD playback’, a sada vraća i funkciju za takozvano ’rezanje diskova’, zahvaljujući kojoj će korisnici stare fajlove s CD-a moći da konvertuju u formate koje mogu da presele na iPod i druge uređaje.

Trenutna verzija Media Playera je u sklopu Groove Music aplikacije koja se fokusira na streaming, pa su neke stare funkcije zbog toga nestale. Istina je da će retko kome pasti na pamet da pretražuje stare CD biblioteke, ili da narezuje diskove, ali bi stara funkcija mogla da bude korisna – muzika nije samo za slušanje, već i za oživljavanje uspomena.

Pročitajte i:  Microsoft počeo da prikazuje Windows 11 reklame u Windows-u 10

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: