NSW postavlja tehnologiju digitalne ID fotografije

Vlada Novog Južnog Velsa je spremna da testira tehnologiju za verifikaciju fotografija kako bi ljudima pružila mogućnost za veću kontrolu nad njihovim ličnim podacima uz održavanje bezbedne online provere identiteta.

PCPress.rs Image

Ministar za korisničku podršku i digitalnu vladu Novog Južnog Velsa je najavio početak strategije decentralizovanog digitalnog ID koji kreće u test fazu.

„Tehnologija će uvek biti uključena i staviće klijente da budu zaduženi za svoje lične podatke kao nikada ranije. Nedavni talas sajber napada doveo je do izražaja važnost očuvanja kontrole potrošača nad privatnim informacijama, kao i važnost izbegavanja otkrivanja ličnih podataka.“

Procene uticaja na privatnost, procene rizika od prevare, procene bezbednosnog rizika i usaglašenost sa Okvirom osiguranja NSW su među zaštitnim merama koje će biti na snazi tokom pilot projekata, pružajući mogućnost bezbednosti i privatnost kupca. Tekuća testiranja će se takođe nastaviti tokom pilot faze.

Biće kreirani lokalno tako da će omogućiti korisnicima da daljinski obnove svoju proveru za rad sa decom ili dokažu svoju starost za kupovinu alkohola pomoću aplikacije Service NSW bez pružanja fizičkih ličnih karata.

Prema Dominelu, NSW Digital ID program će se nadograđivati i poboljšati posao koji je već obavio federalni program. „Program NSWS Digital ID će klijentima pružiti mogućnost da dokažu svoj identitet putem bezbednog digitalnog kanala kada obavljaju transakcije sa vladom, preduzećima ili nevladinim organizacijama.“

Kroz ovaj program su već prihvaćene vozačke dozvole kao i provera rada sa decom na daljinu.

Ovaj servis nekako sve više podseća na rad euprave. Iako je takva platforma veoma korisna u pogledu uštete vremena još uvek postoje brojni problemi. Primera radi, ličnu kartu ipak ne dobijamo na osnovu online zahteva, već i dalje postoji potreba za tradicionalnim načinom odlaska do policijske uprave. Sa druge strane, postavlja se veliko pitanje bezbednosti ličnih podataka.

Tako da ipak ostaje otvorena tema u kojoj meri su ovakva rešenja funkcionalna i zaista potrebna ili pak pravilno osmišljena. Da li su ovakve platforme samo digitalni avatari veoma slični našim avatarima na Facebooku?

Da li smo do sada naučili da koristimo bezbedno i sa svrhom društvene mreže? Da li možemo društvene mreže da posmatramo danas kao program za pripremu za ovakve platforme i digitalni svet?

Iako, svakako ove platforme imaju brojne prednosti, veoma je korisno da znamo i njihove mane i rizike.

Izvor: techbusinessnews.com.au

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,