Nvidia GTX 1060 najpopularniji GPU među Steam korisnicima

Godina koja se nalazi za nama bila je prilično uspešna za kompaniju Nvidia, a bez obzira što je lansirala samo dve GTX GPU serije. To se najpre dogodilo zbog nedostatka konkurencije kada je GPU u pitanju, budući da AMD nije doživeo veliki uspeh sa svojim Vega i Polaris  arhitekturama. Uspehu je doprinela i skorašnja pomama za rudarenjem kriptovaluta, te su mnogi gejmeri ostali bez Radeon GPU-ova koje su im oteli digitalni rudari, te tako potražnja i dalje traje.

PCPress.rs Image

Kompanija Valve objavila je rezultate najnovijih istraživanja koja se tiču Steam hardvera, a koji, na primer, pokazuju da je Oculus Rift po prvi put najpopularniji VR uređaj na ovoj platformi, te da je GTX 1060 najpopularnija grafička karta, pa je odnela pobedu nad GTX 960 i GTX 750Ti modelima. Rezultati ovog istraživanja GTX 1060 6GB i GTX 1060 3GB posmatraju kao jedan model, i pored razlike u CUDA jezgrima, ali su, i pored toga, ovi rezultati odlična vest za Nvidia-u, budući da ukazuju na to da je GTX 10xx i dalje popularna među PC gejmerima.

Pročitajte i:  AMD - pet arhitektura na jednoj ploči

PCPress.rs Image

Krajem 2017. godine iz kompanije Valve su dolazili i drugi zanimljivi rezultati sličnih istraživanja, a u vezi sa platformom Steam, a poput onih koji govore o popularnosti Windows-a 7, te o upotrebi PC računara sa manje CPU jezgara i monitora ispod 1080p rezolucije, a na šta je, prema stručnjacima, uticao i porast broja korisnika iz Kine, budući da, kada su Steam gejmeri u pitanju, došlo je do promena u statistici, a zbog popularnosti igre Player Unknown’s Battlegrounds, a najviše upravo u Kini, koja ima veliki broj korisnika Windows-a 7, te veliki broj poštovalaca ove igre.

Izvor: Overclock3d

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,