BIZIT 2022

Windows 7 najpopularniji među gejmerima

Windows 10 je neko vreme bio glavni operativni sistem koji su birali korisnici Steam-a, da bi u poslednjih nekoliko meseci to posatao Windows 7. Tako su, prema istraživanju o hardveru i softveru koje je sprovela ova platforma, dva operativna sistema zamenila mesta, budući da je broj onih koji koriste Windows 7 skočio za 22,5%, a onih koji koriste 10 pao za 18%.

PCPress.rs Image

Na globalnom nivou, Windows 7 je i dalje najpopularnija verzija Microsoft-ovog operativnog sistema, ali uglavnom zbog toga što ga koristi veliki broj kompanija. Kada su Steam gejmeri u pitanju, statistika je do skoro bila drugačija, a situacija se promenila zbog popularnosti igre Player Unknown’s Battlegrounds, a najviše u Kini, koja ima veliki broj korisnika Windows-a 7, te veliki broj poštovalaca ove igre. Statiststički podaci o jeziku korisnika ove platforme idu u prilog ovim podacima, budući da je poslednjih meseci broj korisnika sa kineskog govornog područja porastao za 27%, te tako došao do 56,37%, dok se broj korisnika koji koriste engleski jezik smanjio za 13,4%.

Pročitajte i:  Steam igre uskoro stižu u Tesla vozila

Međutim, Windows 10 bi uskoro mogao da povrati vođstvo na Steamu, budući da je Microsoft najavio prestanak besplatne nadogradnje, što bi mnoge korisnike moglo da stimuliše da se uskoro opredele za novi operativni sistem. U prilog tome ide i  informacija da Kina planira da zabrani Player Unknown’s Battlegrounds, zbog ekstremnog nasilja i dizajna koji se “kosi sa tradicionalnim vrednostima ove zemlje”.

Izvor: Tech Spot

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,