Nvidia planira da ukine podršku za 32-bitne drajvere

Nvidia je objavila na svojoj zvaničnoj veb stranici da više neće nuditi podršku za 32-bitne sisteme nakon izdanja 390 serije drajvera za svoje grafičke karte. U poslednjih nekoliko nedelja postojali su nagoveštaji da će do ovoga doći.

PCPress.rs Image

Otkrivanje Nvidia-ine grafičke karte Titan V uzburkalo je PC industriju zahvaljujući svojim impresivnim specifikacijama. Kompanija je tada potvrdila da će podržavati samo 64-bitne verzije Windows 10 i Windows 7, a da Windows 8.1 neće dobiti zvaničnu podršku, prema izveštaju kompanije Hexus. Titan V nudi podršku za Linux korisnike na 32-bitnim sistemima preko zvaničnog Nvidia drajvera. Međutim, ovo neće biti slučaj i nadalje, pošto odluka kompanije za obustavu podrške za 32-bitni hardver izgleda važi i za Linux i FreeBSD. Što znači da će ovo imati uticaja na sledeće operativne sisteme: Microsoft Windows 7, Microsoft Windows 8/8.1, Microsoft Windows 10, Linux i FreeBSD. Poboljšanja za drajvere, optimizacije za drajvere, kao i funkcije za operativne sisteme u drajverima nakon Release 390 verzije neće biti implementirani u Release 390 i ranije verzije.

Pročitajte i:  Blackmagic najavio impresivnu kameru

Nakon Release 390 drajvera, Nvidia više neće objavljivati drajvere za 32-bitne operativne sisteme za bilo koju GPU arhitekturu. Kasnije verzije drajvera neće funkcionisati, niti će se instalirati na 32-bitnim operativnim sistemima. Međutim, kompanija ne planira da napusti u potpunosti svoje korisnike sa 32-bitnim sistemima, i kritične sigurnosne ispravke za drajvere će nastaviti da podržava sve do januara 2019, a Release 390 drajveri će se pojaviti do kraja godine.

Izvor: Digital Trends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,