ASUS ROG Flow

Nvidia remasteruje PC klasike sa Ray Tracing efektima

Izgleda da Quake 2 RTX neće biti jedini remasterovani naslov kome je Nvidia „podarila“ Ray Tracing efekte u realnom vremenu. Ova kompanija je, po svemu sudeći, otvorila studio koji će se specijalizovati na dodavanje Ray Tracing efekata i nekim drugim klasičnim PC igrama.

To se može zaključiti iz oglasa za posao, u kome se između ostalog kaže: „Mi želimo da odaberemo neke od najboljih naslova iz proteklih decenija i damo im umetničku viziju i istovremeno sačuvamo gameplay koji ih je učinio velikim. Nvidia Lightspeed Studio tim je spreman za taj izazov, a počeće sa naslovima koje znate i volite…“

Ovaj oglas je objavljen pre tri nedelje, što znači nakon objavljivanja Quake 2 RTX naslova. Pretpostavlja se da će sledeći naslovi koji će dobiti Ray Tracing efekte biti Unreal i Doom 3. Unreal je jedna od prvih igara koja je probila granice vizuelnog identiteta među FPS igrama, dok je Doom 3 igra koja je koristila tadašnju vrhunsku tehnologiju sa dinamičkim osvetljenje i verujemo da će obe izgledati fantastično ako dobije Ray Tracing.

Pročitajte i:  Nvidia preduzima mere protiv rudarenja kriptovaluta

Ipak, ovo su samo nagađanja. Ne postoje detalji o kojim igrama u ovom studiju razmišljaju, pa se nadamo da će Nvidia uskoro objaviti više detalja o planovima za remasterovanje igara.

Izvor: Dark Side of Gaming

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , , ,