Od 2012. Nokia menja pozivnu melodiju na telefonima

Nokia je pokrenula globalnu kampanju u kojoj poziva sve zainteresovane da budu kreativni i komponuju novu verziju prepoznatljive melodije kojom zvone Nokia telefoni. Sve melodije mogu biti predložene ili preslušane i ocenjene na internet lokaciji http://nokiatune.audiodraft.com.

Prepoznatljiva Nokia melodija nastala je iz kompozicije „Grand Vals“ koju je komponovao Francisco Tárrega i koja je prvi put predstavljena kao melodija zvona za mobilni telefon 1994. godine sa Nokia 2100 serijom. Od svog nastanka, ova melodija postala je jedna od najčešće korišćenih i njom su se oglašavale stotine miliona Nokia telefona. Procena je da se ova muzika čuje preko milijardu puta svakog dana.

Pronađite kompozitora u sebi
Nokia u saradnji sa kompanijom AudioDraft, svetskim ekspertom u plasmanu audio sadržaja, traži melodiju koja je sveža, ekspresivna, originalna i kreativna. Svi učesnici su ohrabreni da eksperimentišu starijim i novijim Nokia melodijama i naprave sopstveni muzički komad, zvuk ili aranžman. Trajanje melodije bi trebalo biti najviše 30 sekundi, a poslednji rok za prijavu je 2. oktobar 2011. godine.

Pročitajte i:  Google sertifikovao Nokia telefone za biznis korisnike

Finale
Pet kompozicija koje dobiju najviše galsova tj. lajkova kvalifikovaće se za finale. Dodatnih pet biće izabrano od strane žirija koji će tada odlučiti o pobedniku. Žiri će činiti neki od najprepoznatljivijih imena muzičke industrije kao što su Kai Broner, jedan od osnivača Audio Branding akademije, Julian Treasure, poznatiji po svojim „TED talks“ i autor kompozicije „Sound of Business“ kao i Mark Dewings, direkto za brend i marketing komunikacije u kompaniji Sound Cloud.

Nagrade
Pobednička melodija biće uključena na odabranim modelima koje će Nokia predstaviti 2012. godine. Dodatno, pobednička melodija biće dostupna na servisu Ovi Store kao i u Brand Book –u kompanije Nokia. Autor kompozicije osvojiće i novčanu nagradu od 10.000 američkih dolara. Pet finalista će takođe imati svoju melodiju postavljenu na Ovi Store i osvojiti po 1.000 američkih dolara.

Izvor: Inquier

Facebook komentari:
Kaspersky Lab Tagovi: