ERP 2024

Odlazi još jedan od osnivača Twitch-a

Kevin Lin, jedan od osnivača Twitcha, napušta kompaniju, objavljeno je u četvrtak. Sa Linovim odlaskom, jedini preostali suosnivač je izvršni direktor Emmett Shear, svi ostali su kompaniju već napustili.

odlazi suosnivač twitcha

Lin je bio glavni operativni direktor u Twitchu

Kevin je do sada radio u kompaniji kao glavni operativni direktor, od aprila 2008. godine. Za sada nema preciznijih informacija u vezi sa tim kakvi su mu dalji planovi. Definitivno iz njegove izjave možemo zaključiti da će više vremena da provodi sa porodicom i prijateljima, i da će odmoriti od posla. Najavljeno je da će ponovo ući u nove, zanimljive projekte.

Shear je u izjavi rekao da je Kevin bio neverovatan partner i da je tokom 12,5 godina u Twitchu imao ključnu ulogu u izgradnji kulture i poslovanja. Amazon je kupio Twitch tokom 2014. godine, i to po ceni od skoro milijardu dolara. Uprkos tome što ih je velika korporacija praktično progutala kupovinom, Twitch i danas ima neverovatan uticaj na kulturu gejminga, a neki od najboljih strimera imaju višegodišnje ugovore da strimuju isključivo na ovoj platformi.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: