Zebra

Održan DATUM 2015

U beogradskom hotelu Crowne Plaza u utorak je održana konferencija DATUM 2015, namenjena IT profesionalcima

datumOvogodišnja konferencija DATUM (DAni Tehnološkog UMeća) organizovana je u vidu dve paralene serije prezentacija: Data centri i IT infrastruktura i Poslovna softverska rešenja.

Prezentacije iz serije Data centri i IT infrastruktura bile su namenjene rukovodiocima finansijskih sektora u srednjim i velikim preduzećima, telekomunikacionih firmi i Internet sektora, koji su mogli da se upoznaju sa savremenim rešenjima u oblasti projektovanja, postavljanja, održavanja i proširivanja Data centara, sa posebnim osvrtom na metode hlađenja velikih centara i značaju energetske efikasnosti sistema na ukupne troškove. Naravno, prezentacijama su obuhvaćena i rešenja koja povećavaju pouzadnost, tj. mogućnost pristupa podacima u svakom trenutku, čak i u uslovima elementarnih nepogoda i dugoročnog nestanka električne energije. Svoja rešenja je predstavilo više domaćih i regionalnih komapnija, uz prezentaciju konkretnih iskustava i studija slučaja, a solidan deo prikazazih rešanja primenjiv je i na manje firme.

Serija prezentacija Poslovna softverska rešenja bila je namenjena IT rukovodiocima, direktorima i rukovodiocima prodaje, finansija i računovodstva. Iako ERP (Enterprise Resource Planning) rešenja postoje već dugi niz godina, oko njih i dalje ima mnogo nedoumica, pa su posetioci mogli da se informišu o tome u kom stadijumu razvoja firme je poželjno a u kom praktično neophodno uvesti ERP, kako odabrati pravi, kako ga koristiti, prilagoditi veličini i obimu poslvanja firme i kako održavati. Slično kao na paralelnoj seriji prezentacija, kompanije su prikazale svoja rešenja i primere iz prakse.

Pročitajte i:  Vertiv: Trendovi koji će obeležiti digitalnu 2021. godinu

DATUM je ove godine napravio korak ka izlaženju iz lokalnih okvira – bilo je i prezentacija iz regiona, i bio je prilično dobro posećen; ipak, s obzirom na prosečno stanje u IT sektorima domaćih komapnija, bilo bi dobro da informacije prezentovane na DATUM-u 2015 stignu do šireg auditorijuma – zato, ako niste bili na DATUM-u, pokupite što više informacija na http://www.datum.rs/

Izvor: PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,