BIZIT plus

Održan Dell Solutions Tour 2013

 

Kompanija Dell je 26. juna u Budimpešti održala konferenciju Dell Solutions Tour 2013, na kojoj su predstavljeni proizvodi i rešenja namenjeni naprednim biznis korisnicima.

2013-06-26 09.46.40

Posetioci konferencije Dell Solutions Tour 2013 imali su priliku da uvere u kvalitete dvadesetak novih modela Dell laptop i desktop računara i saznaju više o novim serverima, radnim stanicama i sistemima za skladištenje. U Budimpešti je predstavljen i PowerEdge VRTX, jedinstveno rešenje za potrebe malih i srednjih preduzeća i predstavništva velikih kompanija. Novi PowerEdge VRTX donosi nekoliko inovacija – od arhitekture unutrašnjih komponenti, višestruko gustog rasporeda računarskih jedinica, redundantnih izvora napajanja i uređaja za rashlađivanje sistema kako bi se obezbedilo maksimalno vreme neprekidnog rada, do integrisanog mrežnog povezivanje uz dodatnu mogućnost nadogradnje.
Dell Solutions Tour 2013 će posetiti 22 evropska grada u periodu od juna do oktobra, a očekuje se da će jednodnevne konferencije posetiti više od 7500 stručnjaka

P6100336

Kompanija Dell je u poslednje četiri godine uložila više od 10 miliona američkih dolara u razvoj inovativnih rešenja koja zadovoljavaju potrebe korisnika i omogućavaju im da efikasno i uz niže troškove integrišu nova IT rešenja u svoje poslovanje. Na konferenciji Dell Solutions Tour 2013 predstavljene su inovativne tehnologije, tehnike i strategije pomoću kojih kompanije mogu brže preći na korišćenje cloud tehnologije, iskoristiti prednosti društvenih mreža, prihvatiti koncept „BYOD and beyond“ i dobiti odgovore na povećane bezbednosne pretnje poslovnim sistemima. Predviđajući budući razvoj poslovanja, Dell je svrstao prioritete svojih korisnika u četiri kategorije: transformisanje (Transform), povezivanje (Connect), informisanje (Inform) i zaštita (Protect).

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

Transformisanje obuhvata unapređenje informacione agilnosti uz smanjenje troškova što se postiže uz korišćenje cloud tehnologije. Dell korisnicima nudi „Open, Secure Enterprise-class Cloud“ tehnologiju, koja uz optimizaciju informacione agilnosti i smanjenje troškova pruža rešenja koja povećavaju mobilnosti radne snage.

Povezivanje se odnosi na povećanje produktivnosti, omogućavanjem sigurnog rada na bilo kom mestu i sa bilo kog uređaja. Upotreba informacionih tehnologija predstavlja trend koji je sve više zastupljen u svetu, s posebnim akcentom na BYOD (‘bring your own device’) koncept. Takođe, virtuelizacija predstavlja jedan od ključnih trendova u 2013. godini. Organizacije se sve više okreću efikasnijem upravljanju i distribuciji virtuelnog radnog opterećenja kroz centre podataka kao i povećanju upotrebljivosti svojih IT sistema, bez zamene opreme, za dalji razvoj poslovanja.

U segmentu informisanja Dell stavlja naglasak na Big Data sistem, skladištenje podataka i analitiku, budući da savremene organizacije teže da kroz analize podataka uspešno predvide potrebe tržišta i ponašanje korisnika. S druge strane, korisnici žele mogućnost izbora veličine skladišnog prostora po nižoj ceni, kao i neprekidnog optimizovanja kapaciteta.

Pročitajte i:  Dell otpušta zaposlene kako bi smanjio troškove  

Zaštitu podataka kompanija Dell temelji na obezbeđivanju pristupa ključnim podacima i aplikacijama, prilagođenom potrebama različitih vrsta korisnika. U ovom segmentu Dell je napravio nekoliko akvizicija, poput kompanija SonicWALL i SecureWorks, kako bi korisnicima ponudio neka od najboljih sigurnosnih rešenja na tržištu.

Za više informacija o proizvodima i rešenjima, posetite sajt kompanije  Dell.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

1 thoughts on “Održan Dell Solutions Tour 2013

Comments are closed.