N Central domination

Održana konferencija povodom projekta MORDIC

PCPress.rs ImageNa Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu, u utorak, 28.9.2010, održana je konferencija povodom projekta MORDIC.
Konferenciji su, pored predstavnika Ministarstva za Nauku i Tehnološki Razvoj, Privredne Komore Srbije i Kancelarije za lokalni i regionalni razvoj, prisustvovali i predstavnici Univerziteta iz Segedina i Novog Sada.
Nakon što su okupljeni pozdravljeni od strane Prof. dr Pavla Sekeruša, zamenika rektora Novosadskog Univerziteta, i Prof. dr Ilije Ćosića, dekana Fakulteta Tehničkih Nauka, skupu se obratila Prof. dr Ljiljana Kundaković, direktor Inovacionog fonda.
Teme koje su obradjivane tokom konferencije su bile saradnja Univerziteta u Segedinu i Novom Sadu, kao i izgradnja Naučno-Tehnološkog Parka Novi Sad.
O budućim stanarima, kao i uslovima za njihov ulazak u NT Park Novi Sad, govorio je Prof. dr Vojin Senk, na čije izlaganje se nadovezao Mr. Marjan Ožanić, direktor Naučno Tehnološkog Parka Zagreb, koji je pričao o svojim iskustvima u vodjenju NT Parka, dok je prof. dr Darko Reba analizirao projekat zgrade NT Parka Novi Sad.
Gosti iz Mađarske su govorili o svom učešću u projektu Mordic, planovima Univerziteta u Segedinu kao i o oblastima u kojima je moguća saradnja dva univerziteta (kao što su Biotehnologija, razvijanje GIS mreža za monitoring i dr.). 
Nakon prezentacija, održan je okrugli sto, tokom koga su predstavnici zainteresovanih kompanija, zajedno sa predstavnicima Fakulteta Tehničkih Nauka, diskutovali o funkcionisanju NT parka, obavezama i pravima kompanija koje u njega uđu.
Projekat je sufinansirala Evropska unija, kao deo IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Izvor: Fakulteta Tehničkih Nauka Novi Sad

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,