OKI C844dn – kada je potrebna A3 kolor štampa

OKI 800 serija modela već duže vreme predstavlja jednu od zanimljivijih u kategoriji A3 kolor štampača visokih performansi. Karakteristike koje čine ovu seriju takvom, pa i novi C844dn, je kombinacija mogućnosti rada sa A3 256 gsm papirom i kompaktnih dimenzija uređaja, uz visok nivo kvaliteta štampe i brzine rada. Tako je C844dn primetno brži u svim režimima rada u odnosu na prethodnu generaciju modela, od buđenja iz „power save“ moda (10 naspram 20 sekundi) pa do štampanja prve strane (6,3 naspram 9,5 sekundi).

PCPress.rs Image

Pored brzine, takođe veoma značajan detalj kod kompletne C800 serije su relativno male dimenzije uređaja, pa je C844dn još uvek najmanji A3 kolor štampač ovih mogućnosti na tržištu. LED tehnologiju karakteriše mnogo manja kompleksnost od klasičnih laser rešenja, što pored manjih dimenzija omogućava i da papir kroz C844dn prolazi ravno. Na taj način se dobija velika fleksibilnost kada je izbor papira u pitanju. Na raspolaganju je i „baner režim“ koji omogućava štampu papira dužine do 1,3 metra. C844dn koristi već odavno dokazanu OKI LED tehnologiju, koja nudi visok kvalitet kolor štampe u pravoj 1200×1200 dpi rezoluciji. Tako je nivo detalja pri štampi fotografija je veoma dobar, reprodukcija boja takođe, što direktno omogućava razne „proof“ primene. Dakle, vizit karte, banere, jelovnike, vodootporne narukvice, oznake za cveće u saksijama, samolepljive banere i slične stvari veoma lako možete napraviti sa C844dn.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

PCPress.rs Image

Lakom ostvarivanju ovih ideja doprinosi OKI Template Manager koji dolazi uz C844dn štampač. U pitanju je softver koji je dosta moćan i lak za korišćenje, što povećava produktivnost i ne zahteva dodatni trošak za neku drugu grafičku aplikaciju. Pored Template Manager-a, drajver i ostali prateći softver nudi visok nivo kontrole nad procesom štampe. Pored podešavanja parametara u vezi boja i štampe, dodatne opcije koje su prisutne se odnose na dupleks režim koji je odličan za uštedu papira ali i kao mogućnost kreiranja kolor bukleta.

PCPress.rs Image

Naravno, u skladu sa modernim zahtevima, na raspolaganju su Google Cloud Print i Apple Air Print servisi, a tu je i OKI Android aplikacija koja ima odličnu funkcionalnost. Ukoliko iz nekog razloga nije dostupna WiFi veza (C844dn vezu sa internetom ostvaruje prek o gigabitne LAN konekcije ili preko opcionog Wi-Fi 802.11n modula), opet je moguće vršiti štampu materijala direktno sa mobilnog telefona preko NFC konekcije. Ovo je dobro „bonus rešenje“ u čudnim situacijama kada lokalna mreža iz raznih razloga ne radi, a potrebno je nešto hitno odštampati sa Android mobilnog telefona.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

PCPress.rs Image

Logično, primarna upotreba za C844dn je štampa kolor sadržaja u većim količinama, uz visoki kvalitet i efikasnost. Iako je u pitanju A3 kolor štampač, rad sa C844dn nije ništa komplikovaniji od rada sa nekim klasičnim štampačem, što je za produktivnost od velikog značaja. Uz povoljnu cenu potrošnog materijala (toner, bubanj itd) količina štampe može biti dovoljna za manje serije marketinškog materijala. Tako ovaj uređaj predstavlja zanimljivo rešenje za sve korisnike koji imaju potrebe za izbacivanjem nešto veće količine reklamnog kolor materijala, za razna brendiranja izložbenih prostora, dekoracije odevnih predmeta, dizajniranja ambalaža i sve ostale stvari koje se mogu učiniti interesantnim kao deo štampanog marketinga.

Facebook komentari: