ERP 2024

Olympus izlazi iz biznisa sa kamerama

Olympus je najavio da prodaje svoj biznis sa kamerama Japan Industrial Partners (JIP), istoj kompaniji koja je kupila Sony VAIO PC diviziju. Ova prodaja znači da će se Olympus u budućnosti fokusirati na proizvodnju i prodaju imaging proizvoda za industrijsku i medicinsku upotrebu.

PCPress.rs Image

Zbogom Olympus kamerama

Do prodaje je došlo zbog operativnih gubitaka koji su kompaniju zadesili u poslednje tri godine. Iako su u tom periodu uspeli da poboljšaju cenovnu strukturu, da se fokusiraju na kamere i sočiva koji donose veći profit i nakon drugih preduzetih koraka za optimizaciju poslovanja, očigledno je da ti pokušaji nisu bili uspešni. Olympus je u finansijske probleme upao zbog drastičnog smanjenja tržišta digitalnih kamera, usled jakog porasta udela mobilnih telefona koji nude sve bolje kamere.

Za sada nije jasno kako će ova promena uticati na vlasnike Olympus digitalnih kamera. Pretpostavlja se da će JIP nastaviti sa biznisom, kao što je nastavio i sa VAIO linijom proizvoda, pri čemu će verovatno smanjiti broj kamera u ponudi. Veruje se i da će se nastaviti sa prodajom postojećih, kao i razvojem novih modela kamera, pa je očekivano da vlasnici Olympus kamera i opreme neće primetiti neku veliku promenu.

Pročitajte i:  Salesforce kao holističko biznis rešenje

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,