TrendMicro

Opcija zahvaljujući kojoj Tesla vozila samostalno detektuju kvarove

Tesla je u poslednje vreme lansirala nekoliko korisnih opcija, zahvaljujući kojima vlasnici Tesla automobila lakše dobijaju softverska ažuriranja, a tu je i opcija koja znatno pojednostavljuje saniranje nekog kvara, te zamenu neispravnih delova.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da su automobili 6. maja dobili mogućnost da samostalno dijagnostikuju kvarove, pa čak i da naruče delove iz Tesla Service centra ukoliko je to neophodno. Tako su neki korisnici već mogli da pročitaju poruke upozorenja na ekranima svojih Tesla automobila, u kojima ih sistem obaveštava da je došlo do „neočekivanih komplikacija“, i da je rezervni deo naručen, te da čeka u Tesla centru. Nakon toga su vlasnici preko Tesla mobilne aplikacije ili svog Tesla naloga mogli da zakažu posetu centru, kako bi preuzeli naručene delove.

Pročitajte i:  Tesla naručuje veliku količinu self-driving čipova nove generacije

Budući da kvarovi na vozilima nikada nisu dobra vest, mogućnost da vozila samostalno prepoznaju potencijalni kvar znatno pojednostavljuje proces, te korisnicima omogućava da reaguju na vreme, i izbegnu komplikacije na putu.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,