Data centri 2024

Opcija zahvaljujući kojoj Tesla vozila samostalno detektuju kvarove

Tesla je u poslednje vreme lansirala nekoliko korisnih opcija, zahvaljujući kojima vlasnici Tesla automobila lakše dobijaju softverska ažuriranja, a tu je i opcija koja znatno pojednostavljuje saniranje nekog kvara, te zamenu neispravnih delova.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da su automobili 6. maja dobili mogućnost da samostalno dijagnostikuju kvarove, pa čak i da naruče delove iz Tesla Service centra ukoliko je to neophodno. Tako su neki korisnici već mogli da pročitaju poruke upozorenja na ekranima svojih Tesla automobila, u kojima ih sistem obaveštava da je došlo do „neočekivanih komplikacija“, i da je rezervni deo naručen, te da čeka u Tesla centru. Nakon toga su vlasnici preko Tesla mobilne aplikacije ili svog Tesla naloga mogli da zakažu posetu centru, kako bi preuzeli naručene delove.

Pročitajte i:  Čip najvažniji na tržištu električnih vozila 

Budući da kvarovi na vozilima nikada nisu dobra vest, mogućnost da vozila samostalno prepoznaju potencijalni kvar znatno pojednostavljuje proces, te korisnicima omogućava da reaguju na vreme, i izbegnu komplikacije na putu.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,