Oporavljaju se akcije Microsofta

Nakon što je Microsoft objavio svoje izveštaje atmosfera nad američkom berzom je nešto vedrija.

PCPress.rs Image

Bolje stanje

Neposredno pre nego što je Microsoft objavio svoje izveštaje, predviđao se pad akcija ove kompanije. Međutim, nakon što se pokazalo da je Microsoft imao dobro tromesečje američke akcije se oporavljaju. Akcije Microsofta su porasle za 4 % nakon što se kroz izveštaj uvidelo da su prihodi u poslednjih tri meseca bili veći od očekivanih.

Investitori i dalje čekaju na sastanak Federalnih rezervi da bi otpočeli svoje poslovanje za ovu godinu. Uprkos skepsi velikih investitora, Microsoft je praktično zapalio berzu. Odmah nakon rasta akcija ove kompanije počele su da se dižu i akcije kompanije Apple, Amazon, Netflix i Nvidia. Ujedno su porasle i akcije Tesle za 3,3 % iako još uvek nije stigao njihov izveštaj o poslovanju.

Iako je američka berza malo odahnula, nema naznaka da će Federalne rezerve da odustanu od svojih namera. Odnosno očekuje se povećanje kamatnih stopa tokom ove godine. Porast kamatnih stopa će neminovno imati negativne posledice po sve kompanije, a što bi dalje moglo da utiče na cene proizvoda tehnoloških kompanija u celom svetu.

Pročitajte i:  Oracle dostiže rekordnu visinu rasta zbog potražnje za veštačkom inteligencijom

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,