BIZIT Seminar

Zašto opet opadaju akcije tehnoloških giganata?

Nedavno su se Apple i Microsoft suočili sa padom akcija, a ovaj trend se kao zaraza širi i na druge tehnološke kompanije.

PCPress.rs Image

Problemi za tehnološke gigante

Problemi tehnoloških giganata se ne zaustavljaju. Netflix se suočio sa krizom i pokušao da proda akcije. Amazon i Facebook su pali za više od 20% u odnosu na svoje prognoze. Dok je Nasdak imao najgori mesec od finansijske krize 2008. godine. Dok se čekaju rezultati Apple i Microsofta tenzije investitora postaju sve veće.

Budućnost ima crne prognoze prema glavnom tržišnom strategu JonesTradinga. Naime, njegove procene su da dolazi do velikog destabilizovanja koje je izazvano ekonomskim padom okruženja, uslovima monetarne politike i pooštrenim uslovima Federalnih rezervi. Dodatan momenat za zabrinutost je nepouzdanost lanca snabdevanja, što dodatno smanjuje mogućnosti manervisanja.

Dok tehnološke kompanije sabiraju padove, kompanije koje se bave proizvodnjom energije se oporavljaju od padova i sada se nalaze u tzv. „zelenom stanju“ prema svim merilima. Takvu promenu na tržištu Bank of America naziva „jednim od najvećih preokreta u istoriji“.

Pročitajte i:  Shoppster ovog proleća priprema nešto MEGA

Sa druge strane, veliki investitori smatraju da nije pravo vreme za ulaganje u tehnološke kompanije. Međutim, svi su u niskom startu i čekaju momenat kada će da počnu da kupuju kompanije ili akcije. Dok se za krajnje korisnike predlaže strpljenje. Očekuje se da će proizvodi postati sve skuplji do određene mere, a zatim da će imati veći pad.

Izvor: TheNationalNews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,