BIZIT plus

Oracle se seli u Austin

Oracle se pridružuje rastućem egzodusu iz Silicijumske doline u Teksas. Kompanija će preseliti sedište korporacije u glavni grad Austin, rečeno je u petak. Takođe su uveli fleksibilniju politiku rada za svoje zaposlene, koji mogu da biraju lokaciju svoje kancelarije ili da nastave da rade od kuće.

oracle se seli u teksas

Mnogi se odlučuju za napuštanje Kalifornije

Oracle je jedna od najstarijih kompanija u Silicijumskoj dolini, osnovana 1977. u Santa Klari i trenutno sedište joj je u obližnjem Redwood City-u. Popularna softverska firma sa uslugama u oblaku ima 135,000 zaposlenih širom sveta. Oracle, koji je nedavno punio naslovnice zbog zajedničke ponude sa Walmartom da kupi popularnu društvenu mrežu TikTok, najnovija je kompanija u nizu i naletu velikih tehnoloških kompanija i rukovodilaca koji premeštaju baze u Teksas.

Hewlett-Packard Enterprises, jedan od pionira u Silicijumskoj dolini, najavila je prošle nedelje da će preseliti svoju glavnu kancelariju u Houston. Nekoliko manjih tehnoloških kompanija kao što su SignEasy, QuestionPro i DZS (ranije poznate kao Dasan Zhone Solutions) takođe su se preselile iz Kalifornije u Teksas. Silicijumska dolina je poznata po svojim preteranim cenama nekretnina, a osim toga ima visoku stopu poreza na lični dohodak, dok Teksas nema. Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk objavio je ove nedelje da se preselio u Teksas, mada će sedište njegovih kompanija i dalje biti u Kaliforniji.

Pročitajte i:  Oracle dostiže rekordnu visinu rasta zbog potražnje za veštačkom inteligencijom

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: