BIZIT plus

Comcast i Walmart će zajedno praviti televizore

Walmart je objavio da će se uskoro pored mnogo LG, Samsung i TLC televizora naći i njihov Comcast X1. Telekomunikaciona kompanija i Walmart su u pregovorima koji bi mogli da dovedu do proizvodnje TV uređaja koje pokreće softver Comcast-a. Ovo će biti slično Flex set-top boksu. Kao deo dogovora, Walmart bi navodno dobijao deo ponovljenog prihoda od Comcasta. Kako se pretpostavlja, treća strana bi verovatno proizvodila televizore za ove dve kompanije.

walmart i comcast prave televizore

Comcast istraživao tržište televizora

Portparol Walmart-a je izjavio da stalno razgovaraju sa svojim dobavljačima o inovacijama i novim proizvodima koji se mogu plasirati kupcima, dok Comcast nije želeo da komentariše navode. Međutim, oni su u prošlosti signalizirali da je TV industrija nešto što ih zanima. Prema izveštajima, izvršni direktor Comcasta je objavio da pametne televizore razmatraju na globalnoj osnovi, i da razmišljaju da li mogu da ponude svoj televizor koji će zadovoljavati potrebe sve zahtevnijih korisnika.

Ako razgovori dovedu do partnerstva, to bi Comcast dovelo na prepuno tržište, na kom dominiraju Apple, Amazon i Roku. Ovo bi bio još jedan način da Comcast poveća svoju bazu pretplatnika, a da ne mora da zavisi od Roku-a za podršku. U međuvremenu, Walmart bi dobio televizore po nižim cenama, a karakteristikama Comcasta, njihovog softvera i podrške. Ovo neće biti prva saradnja te vrste, jer Walmart već ima nešto slično sa par televizora sa Roku-om, pod imenom Onn, sa operativnim sistemom Roku OS.

Pročitajte i:  Walmart se možda sprema za kupovinu brenda Vizio

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: