BIZIT plus

OTP banka: Završena najkompleksnija bankarska integracija

Integracija OTP banke Srbija a.d. Beograd (bivše Societe Generale Srbija) i Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, okončana je početkom rada nove OTP banke Srbija a.d. Novi Sad. Najkompleksnija bankarska integracija ikad realizovana na ovim prostorima predstavlja strateški potez OTP grupe sa ciljem da formira vodeću bankarsku instituciju u Srbiji, koja će, između ostalog, predvoditi i promene u digitalizaciji i inovacijama.

PCPress.rs Image

Nakon ostvarenog godišnjeg rasta kredita od 15 odsto u 2020. godini, kao i povećanog tržišnog udela u svim ostalim segmentima, nova integrisana banka je prva u Srbiji po pitanju tržišnog učešća u segmentu kredita i druga banka po veličini aktive sa ukupno 5,2 milijarde evra.

„Integraciono putovanje koje je trajalo 19 meseci ne bi bilo uspešno da nije bilo više od 3.000 naših kolega i njihove posvećenosti ovom procesu, profesionalnosti i stručnosti. Činilo se da je u 2020. godini pandemijska kriza na momente zaustavila svet, ali ni to nas nije usporilo u našim nastojanjima da integrišemo dva velika sistema. Jer, kada znaš gde ideš, jasno vidiš put. Idealan spoj vrednosti, kombinacija tehničke naprednosti, vrhunskog korisničkog iskustva i tradicije predstavlja sinergiju najboljih rešenja dva velika bankarska brenda, koju će naši klijenti sada moći da iskuse. Nova etapa je upravo počela”, istakao je Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija.

Ekspoziture integrisane banke nastavljaju da rade na istim lokacijama kao i do sada, sa ukupno 213 ekspozitura širom zemlje. Sada OTP banka ima najveći broj bankomata u Srbiji, na 322 lokacije, a pored toga klijenti imaju mogućnost podizanja gotovine pod istim uslovima na još 165 bankomata MoneyGet mreže.

Spajanje banaka omogućava klijentima nove pogodnosti, sa fokusom na unapređenje digitalnog bankarstva. OTP banka je digitalnim uslugama mCard, mKeš, Apple Pay, P2P, Pay by Link i e-commerce omogućila korisnicima da bez odlaska u ekspozituru, brzo i efikasno, bez čekanja u redu, završe svoje obaveze u banci.

Onlajn kredit

Brzo i jednostavno, odabirom opcije mKeš, korisnici mogu da unesu iznos kredita i da izaberu period otplate. Nakon finalnog odobrenja banke, korisnici mogu da preuzmu sva konačna dokumenta i saglase se elektronski na ostvarivanje prava na kredit, te novac vrlo brzo stiže na račun korisnika.

Beskontaktno plaćanje

OTP banka je korisnicima iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac uređaja omogućila Apple Pay – beskontaktno plaćanje MasterCard platnim karticama banke za bezbednije i lako plaćanje. Beskontaktno plaćanje na prodajnom mestu uz ovu uslugu je moguće uz Touch ID, odnosno otisak prsta i Face ID, odnosno skeniranje lica.

PCPress.rs Image

Beskontaktno slanje novca

Digitalni segment OTP banke upotpunjuje opcija P2P koja omogućava slanje novca u m-banku, bez provizije: novac se šalje direktno s računa korisnika, a primalac bira na koji način će preuzeti novac. Sve što vam treba su ime, prezime, broj telefona i e-mail adresa primaoca i novac je kod njih u nekoliko jednostavnih koraka.

Online prodaja bez Internet prodavnice

Nov pristup poslovanju pruža Pay by Link usluga koja omogućava online plaćanja putem SMS poruke ili mail-a. Ova usluga će vam omogućiti da svojim kupcima ponudite online plaćanje nezavisno od sajta i Internet prodavnice i to putem SMS poruke/mail-a, odnosno putem linka koji se kupcima šalje SMS porukom/mail-om.

Unapređivanje online prodaje

Bilo da imate veliki, mali, ili mikro biznis, možete omogućiti kupcima da svoje porudžbine odmah plate online platnim karticama. OTP banka nudi e-commerce digitalnu uslugu koja omogućava da prodajete online bez fiksnih mesečnih troškova, čak i bez potrebe da imate svoj sajt, a plaćate samo proviziju za svaku realizovanu online prodaju.

PCPress.rs Image

Budući da je OTP Grupa pionir u digitalizaciji i već 25 godina aktivno radi na polju digitalne transformacije svog poslovanja, ovi principi poslovanja će se podjednako primenjivati i u Srbiji.

„Ova integracija je prekretnica u istoriji OTP Grupe. Proširili smo se širom regiona i organski i kroz akvizicije, a kao rezultat naše strategije rasta, OTP nije samo prisutan u 11 zemalja, već smo tržišni lider u Mađarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori i igramo ključnu ulogu na nekoliko drugih tržišta – a sada i u Srbiji. Ponosni smo na ovo postignuće i OTP Grupa nastoji da doprinese dugoročnom uspehu srpske ekonomije i blagostanju srpskog društva” – rekao je Laszlo Wolf, predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija i zamenik generalnog direktora OTP banke Mađarska.

Korisna adresa: otpbanka.rs

Facebook komentari: