ERP 2024

Otpušteni radnici tuže Twitter

Puno se piše o platformi Twitter, posebno nakon što su počela masovna otpuštanja. Oštećeni radnici su nedavno podneli tužbu, pa bi kompanija mogla da se suoči sa ozbiljnim problemima.

PCPress.rs Image

Zbog velikog broja otpuštanja broj zaposlenih bi na kraju mogao da bude prepolovljen, a bivši radnici nemaju nameru da svoja radna mesta napuste u tišini. Tužba koju su podneli Federalnom sudu u San Francisku bi trebalo da ih zaštiti, budući da se tvrdi d su otpuštanja došla bez odgovarajućeg otkaznog roka – kompanije koje imaju više od 100 zaposlenih su u obavezi da obaveštenje o otkazu pošalju 60 dana unapred.

Iz kompanije kažu da su otpuštanja neophodna da bi kompanija opstala. Radnicima je 4. novembra naloženo da ostanu kod kuće i čekaju mejlove – ukoliko stigne na poslovni mejl, to znači da su i dalje zaposleni, a ako poruku dobiju preko privatnog naloga ostali su bez posla. Neki radnici su iz poslovnih mejlova i sistema kompanije izbačeni još pre nego što su dobili pomenuti mejl.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

PCPress.rs Image

Tužba bi trebalo da primora Twitter da poštuje zakon i radnička prava, a radnicima se poručuje da ništa ne potpisuju pre nego što se dobro informišu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: